بواسیر یا
هموروئید بیماری مقعدی است که می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و حتی نشستن را مشکل کند. این بیماری در اثر تورم و گشاد شدن عروق در مقعد ایجاد می شود و عامل آن وارد آمدن فشار و آسیب به بالشتک های هموروئیدی است.
بواسیر می تواند هر فردی را در طول زندگی خویش درگیر کند اما اغلب زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.
یبوست،
زایمان،
بارداری، جا به جایی اجسام سنگین و…. از اصلی ترین علل ایجاد این بیماری به شمار می روند.
پماد لیدوکائین
پماد لیدوکائین با مسدود نمودن کانال های سدیم در غشای سلول های عصبی از انتقال پیام درد جلوگیری به عمل می آورد. لیدوکائین پمادی موضعی بوده که می تواند نواحی بواسیر را بی حس کند. مهمترین کاربرد پماد لیدوکائین تسکین درد است اما این دارو می تواند خاصیت ضد التهابی نیز به همراه داشته باشد.
به علاوه پماد لیدوکائین علاوه بر تسکین درد
هموروئید در برطرف نمودن درد سوختگی، نیش حشرات، آکنه های پوستی و…مفید است. پماد لیدوکائین را علاوه بر اشکال پماد، می توان به شکل ژل، مایع و اسپری نیز تهیه نمود. این پماد بهتر است در دمای اطاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود.
نحوه مصرف پماد لیدوکائین
تعیین میزان مصرف و طول درمان این دارو باید با نظر پزشک انجام شود. این پماد باید تنها به صورت موضعی مصرف شود و از تماس آن با نواحی مخاطی بدن نظیر چشم ها، دهان، واژن و ….خودداری شود. از همین روی لازم است پماد دور از دسترس اطفال قرار گیرد.
بعد از مصرف پماد از پوشاندن موضع توسط باند خودداری نمایید، زیرا این موضع می تواند جذب دارو را افزایش داده و خطر آفرین باشد.
عوارض دارو
این دارو معمولاً عوارض جانبی چندانی نداشته و تنها در صورتی که بیشتر از مقدار مجاز مصرف شود، احتمال بروز عوارض وجود خواهد داشت. برخی از اثرات جانبی که ممکن است بعد از مصرف پماد بروز کنند، عبارتند از :
[*]سرگیجه ناگهانی
[*]تاری دید
[*]تب
[*]راش پوستی
[*] اختلال در تنفس
[*]تورم یا قرمزی چهره، لب ها، زبان یا گلو
[*] خارش یا سوزش شدید موضع
در صورت عوارض جدی تر زیر مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید :
[*]تنگی نفس
[*]تشنج
[*]نامنظم شدن ضربان قلب
موارد منع مصرف
این دارو منع چندانی نداشته و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند. تنها مصرف بیش از حد این دارو منع شده است. با این حال افرادی با شرایط زیر باید با مجوز پزشک اقدام به مصرف پماد لیدوکائین نمایند.
[*]بیماران کبدی
[*]مادران باردار و شیرده
[*]افراد حساس به داروهای بی حسی
[*]مبتلایان به ضربان قلب نامنظم
میزان تاثیر لیدوکائین در درمان بواسیر
این دارو در صورتی که همراه با
درمان های خانگی مصرف شود و بیماری بواسیر پیشرفت چندانی نکرده باشد، ممکن است بیماری را درمان نماید. اما اغلب این پماد تنها در برطرف نمودن درد بیماری به صورت موقت تاثیرگذار است.
برای استفاده از درمان های موثر تر لازم است، از روشهای تهاجمی تری مانند
لیزر و جراحی استفاده نمایید. از آنجایی که
درمان بواسیر با جراحی ممکن است درمان قطعی نباشد و همراه با درد و خونریزی است، پزشکان معمولاً
درمان بواسیر(هموروئید) با لیزر را توصیه می کنند.