مواد لازم
لوبیا پلو با گوشتتکه ای
لوبیا سبز 500 گرم
گوشت تکه ای 500 گرم
برنج 4 پیمانه
پیاز 1 عدد
روغن مایع به میزان لازم
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان دلخواه
طرز تهیه
لوبیا پلو با گوشتتکه ای
ابتدا برنج را می شوییم و با مقداری نمک خیس می کنیم.
پیاز را شسته، خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
گوشت ران گوسفند یا گوساله را به صورت تکه های بزرگتر از قورمه خرد کرده، همراه با پیاز در روغن کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد زردچوبه و رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم. سپس دو پیمانه آب ولرم روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا جوش بیاید، سپس شعله را کم کرده اجازه می دهیم گوشت کامل بپزد.
لوبیاسبز را شسته و به تکه های یک یا دو سانتی خرد کرده و کمی در روغن سرخ می کنیم.
در اواخر پخت گوشت، لوبیای سرخ شده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم بپزند. در پایان پخت، وقتی مایه روغن انداخت، نمک، فلفل و دارچین را می ریزیم. در انتهای پخت باید آب گوشت تمام شود و شبیه سسی غلیظ و خوشمزه باقی بماند.
برنج را به روش معمول آبکش کنید، ولی دقت داشته باشید کمی برنج را زنده و خام تر بردارید؛ چون لوبیا و گوشت کمی سس دارد و ممکن است پلو هنگام دم کشیدن، خمیر شود.
پس از انتخاب نوع ته دیگ و آماده کردن آن، مقداری از برنج را کف قابلمه می ریزیم و بعد کمی از مایه لوبیا روی آن می ریزیم. برنج و مایه گوشت را لایه لایه اضافه می کنیم تا همه مواد تمام شود. در آخر، به دلخواه می توانید کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید و اجازه دهید پلو 45 دقیقه دم بکشد.