دندان ها ممکن است به دلایل مختلفی از قبیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ، عوامل وراثتی، تغذیه نامناسب و.. دچار پوسیدگی شوند. تا زمانی که آسیب به پالپ ( عصب ) دندان نرسد، می توان دندان را بدون درمان ریشه ( عصب کشی ) ترمیم نمود.
عواملی که منجر به آسیب دیدن ریشه دندان می شود؟
- شکستگی ها
- پوسیدگی ها
- شل شدن مواد داخل پر کردگی ها
- مشکلات لثه ای
- ضربه به لثه
چه زمانی به درمان عصب کشی نیاز است ؟هنگامی که قسمت پالپ دندان دچار آسیب یا عفونت شود، دندان پزشک به کمک عصب کشی، دندان آسیب دیده را نجات خواهد داد.در صورت افزایش عفونت، پالپ یا ریشه دندان آسیب جدی می بیند و دردهای شدید دندان آغاز می گردد. دقت داشته باشید که حساسیت ها در زمان غذا خوردن ، سرما و گرما بیشتر می شود.در صورتی که فرد در این شرایط به دندان پزشک مراجعه نماید، می توان با ترمیم، دندان را نجات داد در غیر این صورت دندان به طور کامل از بین می رود.
چند جلسه برای درمان عصب کشی و ترمیم نیاز است ؟قطعاً باید پس از اتمام درمان عصب کشی به دندان پزشک مراجعه کنید. برای اتمام فرآیند ترمیم دندان حداقل باید دو بار به پزشک مراجعه کرد. در جلسه اول، دندانپزشک قالبی از دندان شما میگیرد تا بتواند هسته دندان را بسازد. در جلسه دوم مراجعه، دندانپزشک هسته را به دندان میچسباند. در نهایت، وقتی که تاج دندانی آماده شد، دندانپزشک آن تاج را به هسته می چسباند.
قبل از انجام ترمیم چه اتفاقاتی می افتد؟به منظور برطرف کردن زمینه عفونت دندان، دندانپزشک بلافاصله پس از اتمام عصب کشی دندان از پر کردن موقتی استفاده میکند. اگرچه این کار به معنای اجازه دندان پزشک به بیمار برای کار کشیدن بیش از حد از دندان تازه درمان شده نیست. خاصیت مواد موقتی پر کردن دندان این است که در مقایسه با مواد پر کردن دندانی که بطور دائمی طراحی شدهاند و همچنین تاجهای پروسلین، به سادگی میشکنند. پس تا وقتی که دندان شما کاملاً بازسازی نشده، به دندان خود سخت نگیرید. نیروهای جویدن را به سمت دیگر دهان منتقل کنید و اگر به دندان قروچه و سایش دندانها مبتلایید از گارد دهان استفاده کنید.
پس از درمان عصب کشی ، ترمیم و تقویت دندان چگونه انجام می شود؟پس از درمان عصب کشی ، دندان آسیب دیده ممکن است شکننده شود که دلیلش سوراخی است که دندانپزشک در دندان بیمار ایجاد می کند به منظور درست کردن یک راه دسترسی به مغز دندان.هنگامیکه عمل عصب کشی به اتمام رسید، احتمال اینکه دندان آسیب دیده در معرض خطر پایه ای شکستن باشد وجود دارد در نتیجه دندان پزشکان روش هایی را برای از بین بردن این مشکلات در نظر می گیرند.
1-بریج های دندان یکی از راه های تقویت دندان عصب کشی شده ، نصب بریج یا پل دندانی است. بریج دندانی به دندان سالم وصل می شود تا بتواند با استفاده از قدرت و ثبات آن وظیفه خود را انجام دهد.البته بریج ها در تمام موارد ضروری نیستند اما می تواند یکی از گزینه ها باشد.
2-پر کردن دندان در بیشتر مواقع دندان هایی که در قسمت جلویی دهان قرار دارند یا در طرح لبخند دیده می شوند، تنها نیاز به یک پر کردن ساده دندانی دارند. به این دلیل که این دندانها در معرض نیروی ناشی از جویدن نیستند پس احتمال شکستن در آنها کمتر است.
3- تاج های دندان به طور کلی تاج ها بهترین روش برای بازسازی دندان ها هستند جدا از اینکه دندان ها عصب کشی شده باشند یا خیر. اما مبلغ این روکش ها بالاست و احتمال بسیاری وجود دارد که افراد از انجام آن منصرف شوند.البته استفاده از تاج های پروسلین همیشه ضروری و در درجه اول انتخاب نیست.
آیا درمان عصب کشی اهمیت دارد؟برخلاف سایر بخشهای بدن، وقتی که یک دندان دائمی از دست میرود، دندان دیگری جای آن را نمیگیرد. با انجام عصب کشی دندان طبیعی حفظ می شود و توانایی دندان برای کارکرد موثر خود را دوباره بدست می آورد.با انجام این عمل شما دندان خود را نجات می دهید. مغز دندان آسیب دیده کاملا خارج می شود و دیگر فشار ناشی از عفونت را نخواهید داشت.
دلایل ترمیم پس از عصب کشی چیست ؟
- حین درمان ریشه برای دسترسی به طول ریشه نیاز به تهیه حفره دسترسی است که این حفره سبب تضعیف ساختار دندان می شود.
- دندانی که نیاز به درمان ریشه دارد معمولا دچار پوسیدگی شدید یا شکستگی است که باید این ساختارها بازسازی شود.
- دندانی که درمان ریشه شده باید از آلودگی های دهان محافظت شود که این امر فقط با ترمیم دائمی دندان امکان پذیر است.
علت شکستن دندان بعد از عصب کشی چیست؟شکستن دندان پس از عصب کشی ممکن است برای برخی از بیماران اتفاق بیفتد که به آن سندروم دندان ترک خورده می گویند. این نوع از شکستگی ها اغلب بدلیل اینکه بسیار ریز و کوچک است، تشخیص آن بسیار سخت است.این شکستگی ها به این دلیل ایجاد می شود که دندان هایی که تحت درمان عصب کشی قرار می گیرند، به نسبت ضعیف تر از سایر دندان ها هستند چرا که خون رسانی کافی به دلیل خارج شدن مغز دندان انجام نمی شود و به همین دلیل احتمال شکستگی آن نیز بیشتر می گردد.
پیشگیری از شکستگی دندان پس از عصب کشی
- از جویدن خوراکی های سفت و محکم مانند یخ، آجیل یا شکلات سفت خودداری کنید.
- به دندان هایتان فشار وارد نکنید و آن ها را در معرض دمای بالا نیز قرار ندهید.
- مرتبا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
قیمت ترمیم دندان عصب کشی شدهپس از انجام عصب کشی دندان، نوبت به پر کردن دندان با کمک موادی هم چون آمالگام و یا کامپوزیت می باشد. برای دندان های عقبی از آمالگام استفاده می گردد که ماده با دوام و نقره ای رنگ است و برای دندان های جلویی از کامپوزیت به دلیل هم رنگ بودن با دند ان های طبیعی استفاده می شود.هزینه ترمیم دندان با توجه به عوامل مختلفی از قبیل اینکه تعداد سطح و لایه ترمیمی چند تاست و هم چنین پر کردن دندان بوسیله آمالگام یا کامپوزیت نیز موثر می باشد. جهت کسب اطلاعات راجع به هزینه ها و مشاوره با مطب دکتر مریم محمدی تماس بگیرید. هم چنین می توانید از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول1-آیا به ترمیم و بازسازی دندان های درمان ریشه یا عصب کشی شده نیاز است؟پس از اتمام درمان ریشه دندان به ترمیم دائمی جهت تقویت دندان و ساختار از دست رفته نیاز دارد به همبن دلیل دندان بعد عصب کشی ترمیم یا روکش میشود.2-ترمیم دندان بهتر است یا روکش؟برای تصمیم گیری در این مورد متخصص ترمیمی بعد از معاینه دندان و بررسی نسج باقیمانده دندان باید نظر دهد .منبع
https://drmaryam-mohammadi.ir/page/%D8%A...8%B4%DB%8C