زمان کنونی: ۹ فروردين ۱۴۰۳, ۰۹:۴۹ عصر درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اعلانات تالار گفتمان

[-]
آخرین مطالب ارسال شده

مزون عروس آریایی

عطر و ادکلن پرفیومز



ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا دندان روکش شده خراب میشود؟
نویسنده پیام
کاربر تالار
**
کاربر تالار
ارسال‌ها: 35
تاریخ عضویت: ارديبهشت ۱۴۰۱
اعتبار: 0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #1
آیا دندان روکش شده خراب میشود؟
استفاده از روکش دندان یکی از رایج‌ترین روش‌های درمانی محسوب می‌شود که در علم دندان‌پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به افراد زیادی که دندان‌هایشان دچار آسیب شده است، پیشنهاد می‌شود.
افکارعمومی بر این باور است که پس از قرارگرفتن روکش بر روی دندان، دندان کاملاً مورد حفاظت قرار گرفته و دیگر هیچ خطری از جمله پوسیدگی، دندان را تهدید نمی‌کند.ا
ما این باور به چه میزانی حقیقت دارد؟ آیا استفاده از روکش دندان یک درمان قطعی است و یا احتمال پوسیدگی دوباره دندان بعد از استفاده از روکش وجود دارد؟

 آیا ممکن است دندان روکش شده دچار پوسیدگی شود؟
روکش دندان برای حفاظت از ساختار دندان و بازیابی زیبایی ظاهری آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما برداشت ناصحیحی که اکثر افراد نسب به این موضوع دارند باعث شده که پس از قرارگرفتن روکش بر روی دندان، در رعایت بهداشت صحیح دهان و دندان سهل‌انگاری صورت‌گرفته و با دندان روکش شده همچون یک دندان طبیعی که از ابتدا از سلامت کامل برخوردار بوده رفتار شود.
متأسفانه باید گفت حتی با وجود روکش، احتمال ایجاد پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان کاملاً امکان‌پذیر است. در نتیجه رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده منظم از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه پس از استفاده از روکش دندان کاملاً حیاتی محسوب می‌شود. همچنین مراجعه منظم به دندان‌پزشک برای معاینه و بررسی وضعیت روکش دندان نیز نباید نادیده گرفته شود.

 دلایل پوسیدگی دندان روکش شده
با این که استفاده از روکش دندان باعث می‌شود عملکرد و ظاهر دندان شما بازیابی شود، نمی‌توان آن را یک راهکار بی‌نقص در نظر گرفت. پس از قرارگرفتن روکش بر روی دندان، نباید در مراقبت از آن کوتاهی کرد.
زیرا که کماکان در زیر روکش شما دندان، استخوان و لثه زنده وجود داشته و در صورت اهمال در مراقبت سلامت آن‌ها به خطر خواهد افتاد. دندانی که زیر روکش قرار گرفته است کماکان در معرض پوسیدگی و عفونت قرار خواهد داشت.
روکش دندان قابلیت محافظت کامل از دندان را در برابر این خطرات احتمالی ندارد. باکتری‌ها می‌توانند به‌مرور در لبه‌های روکش دندان شما به وجود آمده و در نتیجه پوسیدگی دندان را از این نقاط آغاز کنند.
اما این نکته به معنی حتمی بودن بروز این خطرات برای دندان شما نخواهد بود و شما می‌توانید با درنظرگرفتن چند نکته از بروز آن پیشگیری کنید. 

 راه‌های جلوگیری از پوسیده شدن دندان روکش شده
عدم مراجعه منظم برای معاینه وضعیت سلامت دهان و دندان شما توسط دندان‌پزشک می‌تواند منجر به بروز خطرات احتمالی برای دندان شما شود. شما می‌توانید با دو بار مراجعه به دندان‌پزشک در سال شانس وقوع این اتفاقات را به حداقل برسانید.
در صورت نیاز شما می‌توانید از لوازم مخصوصی که برای نظافت دندان‌ها در مطب دندان‌پزشک وجود دارد استفاده کنید. البته موافقت دندان‌پزشک با این موضوع ضرورت خواهد داشت.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده‌نکردن از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه به‌صورت منظم. (باید اضافه کرد که دقت مضاعف در نظافت لبه روکش دندان می‌تواند احتمال ایجاد پوسیدگی را به شکل قابل‌توجهی کاهش دهد.)در بعضی از موارد قرارگرفتن ناصحیح روکش بر روی دندان می‌تواند به‌مرور باعث تجمیع باکتری‌ها شده و دندان شما دچار پوسیدگی و عفونت شود.
قبل از انتخاب دندان‌پزشک حتماً از تجربه و مهارت او مطمئن شوید و بدون انجام تحقیقات اقدام به دریافت روکش دندان نکنید. برای انتخاب دقیق دندان‌پزشک مقاله مهم‌ترین معیارهای انتخاب یک دندان‌پزشک خوب را بخوانید.
باید در نظر داشت که روکش دندان در نهایت دچار فرسودگی خواهد شد اما شما می‌توانید با مراقبت صحیح این اتفاق را تا چندین سال به تعویق بیندازید. فرسودگی روکش دندان می‌تواند به ایجاد ترک در روکش، شکستگی و یا تضعیف ساختار روکش منجر شود.
از دلایلی دیگری که می‌تواند منجر به این شود که روکش شما نیاز به تعویض داشته باشد می‌توان به تغییر رنگ روکش و ایجاد تفاوت ظاهری ما بین روکش و دندان‌های اطراف اشاره کرد.همچنین ممکن است با گذشت چند سال میزان کوچکی از لثه دچار عقب‌نشینی شده و در نتیجه آن لبه روکش دندان شما نمایان شود و دندان شما ظاهری ناخوشایند پیدا کند.
در نظر داشته باشید که اگر به دلایلی همچون استرس و یا … در زمان استراحت یا دیگر زمان‌ها، دندان‌های خود را به یکدیگر فشار داده و یا به هم می‌کشید با مراجعه به دندان‌پزشک از احتمال آسیب به روکش دندان خود جلوگیری کنید.
دندان‌پزشکان برای پیشگیری از آسیب به روکش دندان به افرادی که هنگام خواب دندان‌هاشان را به هم فشار می‌دهند استفاده از نایت گارد یا همان محافظ شبانه دندان را پیشنهاد میکنند.

منبع: پوسیدگی دندان زیر روکش نوشته دکتر محمد نیکزاد جراح و دندانپزشک

 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۷ مهر ۱۴۰۱ ۰۶:۱۴ عصر، توسط نیاز غنی.)
۱۷ مهر ۱۴۰۱ ۰۶:۰۹ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فرق پوسیدگی و تغییر رنگ دندان + روش‌های درمان نیاز غنی 0 595 ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ۰۸:۱۰ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  سفید کردن دندان ها با روش بلیچینگ نیاز غنی 0 653 ۲۴ مهر ۱۴۰۲ ۰۷:۴۳ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  بعد از ایمپلنت دندان چند روز آنتی بیوتیک بخوریم؟ نیاز غنی 0 717 ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ ۱۲:۰۵ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  پولیش دندان چیست؟ | پولیش دندان در خانه نیاز غنی 0 172 ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ۰۵:۴۱ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  مراحل عصب کشی دندان عفونی نیاز غنی 0 260 ۲۷ تير ۱۴۰۲ ۰۷:۰۰ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  آیا کشیدن دندان عقل ضروری است؟ بهترین سن کشیدن دندان عقل نیاز غنی 0 204 ۸ خرداد ۱۴۰۲ ۰۸:۲۱ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  علت تیر کشیدن دندان روکش شده + درمان نیاز غنی 0 204 ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ۰۹:۰۴ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  ایا دندان شکسته را می شود چسباند؟ نیاز غنی 0 220 ۹ آبان ۱۴۰۱ ۰۷:۳۹ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  11علت اصلی تغییر رنگ دندان ها solmaz-x 0 165 ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۴۷ صبح
آخرین ارسال: solmaz-x
  برای بازسازی دندان آمالگام بهتر است یا کامپوزیت؟ نیاز غنی 0 199 ۸ مرداد ۱۴۰۱ ۰۳:۵۸ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان