کشور
آلمان 16 استان دارد که در ادامه با این استان ها آشنا می شویم.
بادن وورتمبرگ (Baden-Württemberg)
وب سایت رسمی استان baden-wuerttemberg.de
بادن وورتمبرگ یکی از شانزده ایالت
آلمان است. مرکز این ایالت شهر "اشتوتگارت" است.
بادن وورتمبرگ با مساحتی حدود 35 هزار کیلومتر مربع، سومین ایالت بزرگ آلمان به شمار می آید.
نیروهای متفقین پس از جنگ جهانی دوم، در جنوب غربی آلمان 3 ایالت تشکیل دادند به نام های وورتمبرگ هوهنتسولرن، بادن جنوبی (هر 2 در تصرف فرانسه) و وورتمبرگ بادن (در تصرف آمریکا). این 3 ایالت در سال ۱۹۴۹ بخشی از جمهوری فدرال آلمان شدند. این 3 ایالت بعدا در تاریخ ۲۵ آوریل ۱۹۵۲ در یک ایالت به نام بادن وورتمبرگ ادغام شدند.
بادن وورتمبرگ تنها ایالت آلمان است که ساکنان آن در یک همه پرسی، رأی به تشکیل آن به شکل کنونی اش داده اند. تاریخ رسمی تأسیس این ایالت، روز ۲۵ آوریل سال ۱۹۵۲ است.
بادن وورتمبرگ پس از تأسیس در عرض چند سال به یکی از ایالت های پیشرفته آلمان بدل شد. درآمد متوسط شاغلان در این ایالت، بهطور نسبی بالاتر از سایر ایالت ها است و نرخ بیکاری، در فوریه سال 2010، با 4.5 درصد، پائین ترین نرخ بیکاری در آلمان بود. این ایالت، به ویژه در رشته های فنآوری های صنعتی و توسعه و تحقیق، یکی از مبتکرترین مناطق اروپا است: میزان هزینه هایی که در بادن وورتمبرگ صرف پژوهش و تحقیق می شود، بالاتر از میانگین آن در کل اروپا است.
یکی از منابع اقتصادی مهم در این ایالت، که در زمینه پژوهش و تحقیق نیز سرمایه گذاری های کلان می کند، صنعت خودروسازی است. دفترهای اصلی شرکت هایی چون "دایملر"، "پورشه" و "بوش" در این ایالت مستقر هستند. رمز اصلی موفقیت این ایالت، در وجود شمار زیادی شرکت های کوچک و متوسط است که خارج از شهرهای بزرگ، رفاهی نسبی برای ساکنان این مناطق فراهم آورده اند. مردم بادن وورتمبرگ به کوشایی و هدفمند بودن شهرت دارند.
بادن وورتمبرگ دومین ایالتی است که پس از بایرن گردشگران بسیاری را به خود جلب میکند. این ایالت از طبیعت بکری برخوردار است. بزرگ ترین دریاچه آلمان، "بودن" که محل تلاقی خاک
آلمان، سوئیس و اتریش است، در این ایالت واقع شده است. خانه های قدیمی روستایی این ایالت نیز یکی از جاذبه های توریستی محسوب می شوند.
شهرهای مهم این استان عبارتند از:
• اولم
• توبینگن
• فرایبورگ
• کارلسروهه
• مانهایم
• هایدلبرگ
بایرن (Freistaat Bayern)
وب سایت رسمی استان bayern.de
بایرن یا باواریا بزرگ ترین و جنوبی ترین استان در میان ایالات شانزده گانه کشور
آلمان است. مرکز آن شهر مونیخ، جمعیت آن حدود 12 میلیون نفر و مساحتش بالای 70 هزار کیلومتر مربع است. این ایالت از جنوب با اتریش و از شرق با جمهوری چک مرز مشترک دارد.
با سقوط امپراتوری روم در آلمان، بایرن توانست در سال ۱۸۰۶ بر طبق قرارداد صلح "پرسن" یک پادشاهی مستقل تشکیل دهد و در سال ۱۸۷۰ این کشور با سایر امارت های آلمانی، امپراتوری نوپای آلمان را تاسیس کرد. پس از پایان جنگ جهانی دوم این ایالت تحت اشغال نیروهای آمریکائی قرار داشت و قانون اساسی جدید این ایالت در اول دسامبر ۱۹۴۶ به تصویب رسید و تا هنگام اتحاد 2 آلمان، باواریا بخشی از آلمان غربی (جمهوری فدرال آلمان) به شمار می رفت.
بایرن در گذشته به کشاورزی و دامداری شناخته می شد، اما از جنگ جهانی دوم تاکنون این ایالت به یک مرکز مدرن صنعتی در اروپا تبدیل شده است. اگرچه هنوز هم باواریا مهم ترین تهیه کننده مواد غذای کشور است اما تنها یک درصد از نیروی کار در بخش کشاورزی اشتغال دارند. امروزه مهم ترین صنایع بایرن عبارت اند از: اتومبیل سازی "ب ام و" و "آئودی"، لوازم الکتریکی و الکترونیکی "زیمنس"، صنایع انتشاراتی، بیمه و توریست.
در بایرن ۹ دانشگاه ایالتی و تعدادی از مهم ترین مراکز علمی اروپا قرار دارد؛ از جمله، مرکز تحقیقاتی فیزیک پلاسمای موسسه ماکس پلانک.
باواریا صاحب بیش از هزار موزه و کلکسیون هنری است که سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر بازدید کننده دارند.
برعکس سایر ایالت های آلمان، کاتولیک ها در این استان با 59 درصد جمعیت در اکثریت هستند.
فوتبال، تنیس، دوچرخه سواری، کوه نوردی و اسکیت محبوب ترین ورزش ها در این ایالت هستند.
شهرهای مهم این استان عبارتند از:
• نورنبرگ
• آوگسبورگ
• رگنسبورگ
• فورت
• ورتسبورگ
براندنبورگ (Brandenburg)
وب سایت رسمی استان brandenburg.de
براندنبورگ یکی از 16 استان آلمان است. مرکز این استان شهر "پوتسدام" است. شهر "پوتسدام" به خاطر داشتن امکانات زیر بنایی، معماری زیبا و نزدیکی به پایتخت، از سطح زندگی بالایی برخوردار است.
ایالت براندنبورگ در خاور کشور آلمان واقع شده و یکی از ایالت های جدید آلمان است که پس از اتحاد سال ۱۹۹۰ دو آلمان تشکیل شد. این ایالت در شمال شرقی آلمان قرار دارد و مثل کمربندی که به "کمربند چربی خوک" معروف است، پایتخت این کشور، برلین، را در بر می گیرد. ایالت براندنبورگ، ۲۹ هزار و ۴۷۷ کیلومتر مربع مساحت دارد و از این نظر بزرگ ترین ایالت آلمان محسوب می شود. البته تراکم جمعیت در براندنبورگ زیاد نیست.
از نظر تاریخی، این ایالت زمانی یک کشور مستقل بوده و "مارگراف نشین براندنبورگ" نام داشت. این "مارگراف نشین" هسته اصلی کشور مستقل پروس را تشکیل می داد.
طبیعت سرشار و بکر این ایالت، با دریاچه های بیشمار، جلوه خاصی به این سرزمین می بخشد. یک سوم مساحت این خطه، زیر چتر مقررات حمایت از منابع طبیعی قرار دارد. رودهای بی شمار، حدود 3 هزار دریاچه، جنگل های بی کران و خیابان های پهن با درخت های کهن و تنومند، گردشگران زیادی را از سراسر جهان به خود جلب می کنند. گفته می شود که اهالی این منطقه، " فضیلت های پروسی"، نظیر نظم، کوشایی و مسئولیت را هنوز حفظ کرده اند.
صنایع فلزسازی، شیمی و فناوری هوایی به طور سنتی، مهم ترین منابع اقتصادی در این منطقه بوده است. شاخه های فناوری مدرن تولید انرژی و بیوتکنیک نیز در چند دهه اخیر اهمیت ویژه ای یافته است