کلا (Fruit Curd) کشک های میوه ای از میوه هایی مثل انواع مرکبات (نارنگی،پرتقال،لیمو سنگی و لیمو شیرازی)،توتی ها(توت فرنگی،زغال اخته،تمشک و ..) و سایر میوه ها در ترکیب با زرده تخم مرغ و کره ونشاسته بدست میاد که حالتی کرم ژلاتینه دارن
کشک های میوه ای در انگلستان همراه با مافین انگلیسی و انواع نان و شیرینی عصرانه در زمان چای عصر سرو میشده و در آمریکا همراه با مرنگهای بزرگ و میوه تازه سرو میشن
کشک میوه ای در مقدار کم و برای مصرف روزانه تهیه میشه و مثل مرباها بلند مدت نگهداری نمیشه
از کشک میوه ای در فیلینگ تارت،انواع کیک، بجای کرم پاتیسیر در دسرها و پر کردن نان اکلر و پیراشکی و همینطور همراه با انواع بیسکوییت و نان بعنوان صبحانه یا عصرانه استفاده میشه
مواد لازم:
150 میلی لیتر آب لیمو سنگی (حدود 4 لیمو)
150 گرم شکر (کمتر یا بیشتر با توجه به میزان ترشی آبلیمو)
30 گرم کره
رنده پوست 3 لیمو
3 زرده تخم مرغ
3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
6 قاشق غذاخوری آب
روش تهیه:
در یک شیرجوش آب لیمو و پوست لیمو، شکر و کره رو ترکیب و هم بزنین تا زمانیکه شکر حل بشه سپس صبر کنین تا اطراف ظرف شروع به حباب زدن کنه و حرارت رو خاموش کنین
در همین حال، در یک کاسه نشاسته ذرت رو در آب حل کنین و سپس زرده تخم مرغ رو اضافه و به آرومی هم بزنید تا به خوبی ترکیب بشه
مخلوط زرده تخم مرغ رو به مخلوط لیمو اضافه و هم بزنین و دوباره ظرف رو روی حرارت ملایم قرار بدید و بطور مداوم با همزن دستی هم بزنین تا مخلوط کاملا غلیظ بشه حدود 5 دقیقه طول میکشه تا کشک لیمویی به غلظت مورد نظر برسه
سپس روی ظرف رو بپوشونین و بذارین خنک بشه
اگه روی ظرف رو نپوشونین حین خشک شدن یک لایه ضخیم روی کشک لیمو رو میگیره