زمان کنونی: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳, ۰۱:۵۹ صبح درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اعلانات تالار گفتمان

[-]
آخرین مطالب ارسال شده

مزون عروس آریایی

عطر و ادکلن پرفیومز



ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرزاد چه باید بکند؟ / نگاهی به سوء تفاهم های رایج درباره همجنسگرایی
نویسنده پیام
مدیر ارشد
******
مدیر ارشد
ارسال‌ها: 1,708
تاریخ عضویت: مهر ۱۳۹۰
سپاس ها 465
سپاس شده 1305 بار در 793 ارسال
ارسال: #1
فرزاد چه باید بکند؟ / نگاهی به سوء تفاهم های رایج درباره همجنسگرایی
قسمت اول

دکتر محمدرضا رجبی شکیب:


چند روز گذشته، چند پیام برگزیده همراهان کانال درباره مشکل فرزاد را خواندید. پیام های بسیاری هم بود که منتشر نکردم چون بازتاب سوء تفاهم هایی بود که در جامعه ما درباره همجنسگرایی وجود دارد. می خواهم درباره آنها صحبت کنم.

۱- همجنسگرایی با ملال جنسیتی متفاوت است. «همجنسگرا» ها یا «هوموسکچوال» ها کسانی نیستند که می خواهند تغییر جنسیت بدهند. آنها از مرد بودن یا زن بودن خودشان راضی اند، اما جهت گیری جنسی آنها به سمت موافق است. «تراجنسیتی» ها یا «ترنس سکچوال» ها از جنسیت شان راضی نیستند. مثلا مردی که درواقع مرد نیست و زنی ست زندانی درون کالبد یک مرد و می خواهد با مرد دیگری رابطه داشته باشد، همجنسگرا نیست. او فرق دارد با مردی که از مرد بودن خودش راضی ست اما زنان برایش جذابیتی ندارند و به سمت مردان گرایش دارد.

۲- همجنسگرایی، با همجنس بازی متفاوت است. همجنسبازی لغتی ست مربوط به فرهنگ ما، اما همجنسگرایی، واژه ای علمی و جهانی ست. همجنسگرایی یعنی کسی به طور کامل یا نسبی، جهتگیری جنسی اش به همجنس است و ذاتا به جنس مخالف گرایشی ندارد. همجنسگرایی، یک انتخاب نیست. همجنسگرایان از سالهای اولیه بعد از بلوغ این طورند و سکس با جنس مخالف یا اصلا برایشان جذاب نیست، یا کمتر. اما آنچه ما همجنس بازی می گوییم اشاره می کند به افرادی که جنس مخالف برایشان جذاب است و رابطه هم دارند، اما برای تنوع، جنس موافق را هم گاهی امتحان می کنند. این دیگر انتخاب آدمها است؛ برعکس همجنسگرایی.

۳- آنچه در فقه محکوم است و حد دارد، و آنچه در قرآن مذمت شده، همجنسبازی ست نه همجنسگرایی. آیا این عادلانه است که کسی انتخابی جز این نداشته باشد، بعد در قوانین او را گناهکار و محکوم به مرگ بدانیم؟ در روایت قرآن درباره قوم لوط می خوانیم: «و لوطاً اذقال لقومه أتأتون الفاحشة ما سبقکم بها من أحد من العالمین، إنکم لتأتون الرجال شهوة من دون النساء بل انتم قوم مسرفون» یعنی لوط به قومش گفت شما گناهی مرتکب می شوید که هیچ کس از جهانیان پیش از شما آن را مرتکب نشده؛ شما از روی شهوت زنا را رها کرده اید و به مردان رو کرده اید و شما قومی اسرافکارید. فقط در همین آیه سه نکته هست که نشان می دهد داستان قوم لوط همجنسگرایی نبوده.

اولا، لوط قومش را این طور توصیف می کند که عمل شما در دنیا بی سابقه بوده. در حالی که می دانیم در همه جوامع پنج درصد افراد، همجنسگرا هستند و از ابتدای تاریخ هم همین بوده و حتی در شامپانزه های بونوبو که گونه انسان با آنها خویشاوندی دارد هم همجنسگرایی دیده می شود. پس عمل قوم لوط، نمی تواند همجنسگرایی باشد.

نکته دوم، تاکید آیه است بر این که قوم لوط این کار را با انگیزه شهوت می کردند،  یعنی انتخاب خودشان بوده. و می دانیم که در قرآن آمده که آنها به مهمانان حضرت لوط هم متعرض شدند و یعنی این کار نه پاسخ به یک نیاز، بلکه یک نوع شهوت رانی بوده.

و نکته سوم اینکه: در پایان می گوید شما قومی اسرافکارید و می دانیم که اسراف یعنی زیاده روی. یعنی حد معمولی هست، اما شما از حدش گذرانده اید. یعنی در قوم لوط، نه آن ۵ درصد، که اکثریت جامعه، آن جهت گیری را انتخاب کرده بودند.

۴- همجنسگرایی تا چند دهه پیش در دنیای غرب و در جوامع علمی هم نوعی انحراف جنسی تلقی می شد و روان شناسان و روان پزشکان سالها تلاش کردند تا با روش های مختلف آن را درمان کنند. اما موفقیتی حاصل نشد و در محافل علمی هم به این نتیجه رسیدند که اصلا آن را از فهرست بیماری ها خارج کنند. در دنیا، سالها است که همجنسگرایی را اختلال تلقی نمی کنند، پس درمانی هم برای آن پیشنهاد نمی شود. در کشور ما البته اغلب این افراد نیازمند مشاوره اند، با این هدف که به حداکثر سازگاری با این ویژگی خود و سازگاری با محیط و آدم های اطراف دست پیدا کنند.

ادامه مطلب در پست بعد

 
۱۶ اسفند ۱۳۹۶ ۰۷:۴۲ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
مدیر ارشد
******
مدیر ارشد
ارسال‌ها: 1,708
تاریخ عضویت: مهر ۱۳۹۰
سپاس ها 465
سپاس شده 1305 بار در 793 ارسال
ارسال: #2
پاسخ به: فرزاد چه باید بکند؟ / نگاهی به سوء تفاهم های رایج درباره همجنسگرایی
قسمت دوم

۵- آیا باید از همجنسگرایان ترسید؟ اصلا. مگر یک مرد غیرهمجنسگرا که به زنان تمایل دارد، ترسناک است و زنان باید از او بترسند؟ از زن همجنسگرا هم به همین ترتیب. اتفاقا از نظر شخصیتی، همجنسگرایان اغلب مردان و زنانی هستند ملایم تر و متعادل تر از دیگران. در فرهنگ ما، این حس منفی و ترس، از همان اختلاط بین مفاهیم همجنسبازی و بچه بازی و همجنسگرایی ناشی می شود. بچه بازی هم البته لغتی ست که در فرهنگ ما پیشینه تاریخی دارد و باید آن را از «کودک خواهی» یا «پدوفیلیا» که یک جور اختلال پارافیلیک است، متمایز کرد. اینجا هم، نکته کلیدی انتخاب است.

۶- آیا در جامعه ما همجنسگرایی بیشتر شده؟ نمی شود چنین ادعایی کرد. البته که به دلیل افزایش آگاهی  و مدرن شدن روزافزون جامعه، آدمها بیشتر از حقوق شان آگاه شده اند و راحت تر خودشان و نیازهایشان را ابراز می کنند؛ اما بوده اند، هستند و احتمالا همیشه خواهند بود کسانی که حتی خودشان هم وقتی این ویژگی را در خود کشف می کنند، در تعارض با خود قرار می گیرند و گاهی یک عمر هم با آن می جنگند. آنها ازدواج می کنند با این فکر که بعد از ازدواج، درمان می شوند. عده ای هم هستند که ازدواج می کنند تا این ازدواج سپری باشد برای آنها تا در خلوت، به نیاز خودشان برسند. که البته، این تصمیم می تواند خودخواهانه و غیراخلاقی باشد.

۷- چرا یک نفر همجنسگرا می شود؟ دقیقا معلوم نیست اما ریشه های زیستی آن تا حدودی شناخته شده. به نظر میرسد مثل خیلی از ویژگی های دیگر، باید سرنخ آن را در ژنوم فرد جستجو کرد. در عین حال، نظریه هایی درباره تاثیرات روانی تجربه های سالهای اولیه کودکی هم وجود دارد. این دو دسته علت، یعنی علت های زیستی و روانی، در اختیار فرد نیستند. اما احتمالا محیط هم در بالفعل شدن آن ویژگی های بالقوه تاثیرگذار باشد. مثلا تفکیک جنسیتی دختران و پسران در کودکی و نوجوانی چقدر ممکن است در ایجاد گرایش به جنس موافق موثر باشد؟ یا سرکوب اجتماعی و فرهنگی میل به جنس مخالف آیا زمینه ساز بروز این گرایش ها نیست؟ کسی دقیقا نمی داند.

۸- آیا همجنسگرایی منطق صفر و یک دارد؟ نه. سالها است پژوهش ها نشان داده افراد می توانند به درجات مختلف گرایش به همجنس داشته باشند. وقتی ما از همجنسگرایان می گوییم، از آنهایی صحبت می کنیم که چاره ای جز همجنسگرایی ندارند؛ همان پنج درصد هوموسکچوال های خالص. اما نشان داده شده که در درصد بالاتری از افراد دیگر جامعه، گرایش به همجنس به میزان مختلفی وجود دارد. این تعبیر علمی نیست، اما می شود تصور کرد که یک نفر ممکن است ۸۰ درصد غیرهمجنسگرا باشد و  تنها ۲۰ درصد به همجنس گرایش داشته باشد، و کسی دیگر، ۸۰ درصد به همجنس و فقط ۲۰ درصد به غیر همجنس. این دسته دوم، آنهایی هستند که هرازگاهی می توانند با جنس مخالف رابطه داشته باشند، اما ترجیح شان این نیست. افراد حد وسط را دوجنسگرا یا «بایسکچوال» می گویند.
 
گذشته از همه این ها، فرزاد یا فرزادها، کسانی که دستکم گرایش غالب شان همجنسگرایی ست، اگر روزی اشتباه کرده اند و ازدواج کرده اند، چه باید بکنند؟

موقعیت سختی ست، اما ادامه زندگی با دروغ و فریب و خوددرگیری هم ممکن نیست. توصیه من به فرزاد این است، هرچند می دانم اجرای این تصمیم اصلا آسان نیست: فرزاد باید صادقانه با همسرش صحبت کند؛ به اشتباهی که از روی نادانی بوده و قابل درک و بخشش است اعتراف کند؛ مسئولیت این تصمیم را بپذیرد و بعد در مورد ادامه زندگی مشترک با همسرش به توافقی منصفانه برسند. در مورد این توافق، هیچ کس جز فرزاد  و همسرش نمی تواند قضاوتی داشته باشد.
۱۶ اسفند ۱۳۹۶ ۰۷:۴۲ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آیا همجنسگرایی با ازدواج درمان می شود؟ star 2 3,402 ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ۰۳:۱۹ عصر
آخرین ارسال: star
  نامه علی: ذهنیت افراد جامعه درباره سـکس دهانی star 2 2,272 ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ۰۲:۳۸ عصر
آخرین ارسال: star
  نامه فرزاد: ترس اون دنیا از همجنسگرایی ام منو توی این دنیا معلق نگه داشته و سردرگمم star 8 3,525 ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ ۰۷:۵۲ عصر
آخرین ارسال: star
  آنچه باید از بی دی اس ام بدانید star 1 4,772 ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ ۰۶:۳۸ عصر
آخرین ارسال: star
  بغض و گریه بعد از سکس؛ چرا؟ چه باید کرد؟ star 0 5,995 ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ۰۲:۵۳ عصر
آخرین ارسال: star
  ۸ باور غلط درباره سـکـس، که ۸۰ درصد آدمها دارند star 0 1,525 ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ ۰۳:۰۹ عصر
آخرین ارسال: star

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان