راه های یادگیری و ویتامین هایی برای افزایش حافظه
در مقاله قبلی از
فرزندان و امتحانات نودی راههای یادگیری سریع و تمرکز برای یادگیری توضیح داده شد. در این مقاله سعی داریم
راه های یادگیری براساس خوراکی ها و ویتامین ها را توضیح دهیم.
خوراکی های ضد حافظه!
تحقیق مشهور فرامینگهام نشان داد که هر چه فشار خون بالاتر باشد؛ آزمایش های مغزی از جمله آزمایش های حافظه نتایج ضعیف تری خواهند داشت. پژوهشگران فکر می کنند که افزایش فشار خون ممکن است موجب تغییراتی در جریان خون مغز و خونرسانی به سلولهای حاوی اطلاعات شود. به همین دلیل توصیه می شود رژیم غذایی پیشگیری کننده از فشار خون را در پیش بگیرد. در این رژیم غذایی نبایستی بیشتر از ۲۵% کالری غذاها از چربی تأمین شده باشد.
محدودیت چربی مصرفی، خودداری از مصرف نمک بیش از حد، می تواند به تقویت حافظه و پیشگیری از وقوع مکرر فراموشی کمک کند.
همچنین هر خوراکی که ویتامین های B را در بدن کاهش دهد و ذخایر آن را تخلیه نماید؛ منجر به فراموشی می گردد. شاخص ترین عضو این گروه نوشابه های الکلی است که هم بصورت مقطعی و هم در طولانی مدت بر حافظه اثرات تخریبی عمیقی دارد.
ویتامین B6 و حافظه
حواستان باشد که مصرف دو میلیگرم ویتامین B6 در روز کافیست و در صورت بروز فراموشی حواستان باشد که مصرف آن را با مشورت پزشک انجام دهید؛ زیرا این ویتامین در مقادیر بالا ایجاد مسمومیت می کند.
B12ویتامین مغز
راه های یادگیری
کمبود ویتامین B12 به وضوح موجب بروز فراموشی و عدم آگاهی به زمان ومکان می شود کمبود B12 امواج مغزی را نیز تغییر می دهد.
فقط با مصرف اندکی شیر یا ماست و مقداری پروتئین حیوانی مثل انواع گوشتها به مقدار کافی B12 دریافت خواهید کرد.
سایر ویتامین های گروه B
تیامین یا B1 و ریبوفلاوین یا B2 از آن دسته ویتامین هایی هستند که حتی کاهش خفیف آن ها در بدن می تواند منجر به ضعف حافظه و بروز فراموشی های لکه ای گردد. اختلال تفکر و احساس مبهم ناخوشی و افسردگی نیز به همراه کمبود تیامین شایع است و این حالات نیز به بروز فراموشی و اختلال توانیی های ذهنی دامن می زند.
آنتی اکسیدان های مهم در درمان فراموشی
آنتی اکسیدان ها همانطور که از نامشان پیداست از اکسید شدن یا زنگ زدن سلول های شما جلوگیری می کنند. البته این زنگ زدن با آنچه در ذهن شماست بسیار متفاوت است اما نقش تخریبی عمیق و شدیدی در بدن ما دارد. سرطانی شدن سلولها، تخریب سلولها قلبی و بروز بیماری های قلبی عروقی، تخریب سلولهای مغزی و بروی اختلالات مانند کاهش حافظه و … از عوارض زنگ زدن سلول های ماست.
آنتی اکسیدان های معروفی مانند ویتامین E و سلنیوم و ویتامین A در این گروه قرار دارند همه ی این مواد و همه ی خوراکیهای حاوی این مواد در تقویت حافظه و رفع فراموشی مؤثرند.
کشمش و تقویت حافظه
راه های یادگیری
کشمش هم سرشار از گلوکز خالص و طبیعی است که با ورود به دستگاه گوارشی به راحتی و به سرعت در اختیار سلولهای عصبی قرار می گیرد.
اما این فقط یکی از هنرهای کشمش است. کشمش حاوی کلسیم، آهن، فسفر، برن، منیزیوم و منگز خوبی است که همگی بر قدرت یادگیری و حافظه تأثیر مستقیمی دارند.
کرفس و حافظه
کرفس گلوکز زیادی ندارد اما کلسیم و پتاسیم زیادی دارد که هر دو از عناصر مورد نیاز سلول های عصبی اند. کرفس همچنین منگنز، منیزیوم، آهن و فسفر هم دارد که البته در حد عالی نیست.
در بخش آخر از مقاله های تقویت حافظه ؛روش های یادگیری و روش های تقویت حافظه را توضیح می دهیم با ما همراه باشید.