امروزه دهانشویه ها یکی از محصولات پر طرفدار
بهداشتی محسوب می شود.بعضی از افراد حتی ترجیح می دهند از این دهانشویه ها به جای
نخ دندان و یا حتی
مسواک استفاده می کنند. این محصول نیز مانند دیگر
محصولات بهداشتی انواع متفاوتی دارد. اما همه چیز به همین سادگی نیست . هر محصولی را اگر شما بدون اطلاع از مواد و نحوه ی مصرف آن ،استفاده کنید بسیار زیان بار خواهد بود. این محصول نیز از این قاعده مستثنی نیست . مصرف نادرست و همچنین انتخاب غلط این محصول می تواند صدمات جبران ناپذیری برای مصرف کننده داشته باشد.در این مقاله از انواع دهان شویه و نحوه ی درست مصرف صحبت می کنیم.
چند نوع دهان شویه داریم؟
1) دهان شویه درمانی
همان طور که از اسم این گروه از
دهان شویه ها پیداست این دهان شویه ها برای مصارف درمانی استفاده می شود.به طور مثال :بد بویی دهان ،بیماری های لثه و... که این نوع از دهان شویه ها باید توسط پزشک تجویز شودچرا که استفاده ی خودسرانه از این محصولات بیش از فایده ضرر خواهد داشت. همچنین استفاده بیش از یک هفته ازاین محصول ممکن است باعث تغییر رنگ دندان ها شود.
2) دهان شویه های غیر درمانی:
این دهان شویه ها بیشتر برای مصارف بهداشتی شخصی به کار می روند و تنوع بالایی نیز در بازار دارند.این گروه از دهان شویه ها دو نوع متفاوت دارند.1 - با الکل 2 – بدون الکل .دهان شویه با الکل به علت وجود الکل در آن سریع تر و راحت تر به مخاط دهان و لثه چسبیده و اثر گذاری بیشتری دارد .اما استفاده طولانی مدت از آن باعث سرطان های داخل دهانی وخشکی دهان و در نتیجه بوی بد نیز می شود.اما دهان شویه های بدون الکل اثر گذاری نوع الکل دار را ندارد ولی ایمن تر است .
3) دهان شویه های آنتی باکتریال (ضدعفونی کننده):
دهان شویه های آنتی باکتریال وظیفه ضد عفونی کردن دهان ولثه ها را بر عهده دارد.اما استفاده بیش از حد از این محصول باعث از بین بردن سطوح بین دندانی و بدرنگی
دندان شده همچنین استفاده مکرر از آن میکروب های مفید و طبیعی دهان را نیز از بین می برد و در نتیجه تمیز کردن دندان ها را دشوار می سازد.
چند نکته مهم درباره ی دهانشویه
بسیاری از افراد برای بهبود
آفت دهانشان از دهان شویه استفاده می کنند .اما این باور کاملا غلط است .آفت یک ویروس است بنابراین دهان شویه تنها سطح اطراف آفت را ضد عفونی می کند تا سوزش و التهاب اطراف آفت را هنگام
مسواک و غذا خوردن کم کند تا روند در بهبود آن کمتر دچار دردسر شویم .به طور کلی افراد با مشکلات عمده لثه و دندان برای درمان نیازی به دهانشویه ندارند و در صورت نیاز پزشک برای بیمار آن را تجویز می کند.
دهان شویه کار نخ دندان را نمی کند .توجه داشته باشید برای استفاده از دهانشویه ابتدا باید دندان ها را مسواک بزنیم ، سپس نخ بکشیم و در نهایت از دهانشویه استفاده کنیم و سعی کنیم تا نیم ساعت بعد از آن نیز چیزی نخوریم.
منبع:
توبیستی