هر چند که مسواک ها نقش اصلی در تمیزی دندان را ایفا می کنند ، ولی استفاده ی مسواک به تنهایی در تمیزی دندان ها بی تاثیر خواهد بود . خمیر دندان ها به کمک مسواک نقش به سزایی در از بین بردن پلاک دندانی و تمیز شدن آن ها دارد.همچنین فلوراید و خشبو کننده های موجود در خمیر دندان ها در ساختمان دندان نفوذ کرده ، از پوسیدگی دندان ها جلوگیری میکند ، دهان را خوشبو کرده و احساس تازگی و تمیزی می بخشد. هر کس بنا به نیاز خود از خمیر دندان های مختلف استفاده می کند به عنوان مثال : خمیر دندان سفید کننده ، از بین برنده ی پلاک و... برخلاف تبلیغاتی که در تلویزیون ها دیده اید و تصوری که از مقدار استفاده از خمیر دندان دارید ، برای مسواک کردن و تمیز کردن دندان ها ، نیازی به مقدار زیادی از خمیر دندان نیست و تنها یک نخود از خمیر دندان برای تمیز کردن دندان هایتان کافی است. تقریبا تمام خمیر دندان ها موادی پایه را در خود دارند این مواد پایه شامل :
مواد ساینده : قدرت تمیزکنندگی خمیر دندان ها با کم یا زیاد بودن این ماده سنجیده می شود.این مواد پلاک های دندانی و رنگدانه ها را از دندان جدا کرده و سبب می شود دندان براق تر به نظر برسد. اما توجه داشته باشید که استفاده از خمیر دندان هایی با مواد ساینده بالا برای مدت طولانی باعث می شود تا مینای دندان به مرور نازک شده و سایه زرد عاج دندان از زیر مینای دندان ظاهر شده و دندن ها را حساس می کند. دترژانت ها یا تمیز کننده ها: این مواد رایج ترین تمیز کننده ها در نوع خود هستند.
هموکتانت ها: این مواد به خمیر دندان ها قوام می دهد و از خشک شدن آن ها جلوگیری می کند.
نگهدارنده ها: این مواد سبب می شود تا بتوانیم خمیر های دندان را در محیطی معمولی نگهداریم و از رشد میکروب در آنها جلوگیری می کنند.
شیرین کننده ها:این مواد به بهتر شدن طعم دندان ها کمک کرده و تاثیر بسیار کمی در پوسیدگی دندان ها دارند.
رنگ دهنده ها و طعم دهنده ها : این مواد به طعمی مطلوب تر و رنگی بهتر در خمیر دندان ها کمک می کنند.
خمیر دندان خوب باید چه خصوصیتی داشته باشد:
مهم ترین موردی که در خرید یک خمیر دندان باید در نظر گرفته شود داشتن فلوراید در خمیر دندان است. وجود فلوراید در خمیر دندان نقش مهمی در کاهش پوسیدگی دارد و همچنین باعث محکم تر شدن مینای دندان شما می شود.این ویژگی برای افراد مبتلا به دیابت اهمیت بیشتری دارد چرا که این افراد بیش از بقیه نسبت به عفونت لثه مستعد هستند.
خمیر دندان ها به صورت ژل، خمیری و محلول در بازار وجود دارد اما این نشان دهنده برتری هیچ یک نسبت به دیگری نیست . نکته این جاست که خمیر دندان های ژلی و خمیری به علت چسبیدن به دندان عمل مسواک را راحت تر می کند.
برای مقابله با بوی بد دهانتان از خمیر دندان هایی استفاده کنید که خوشبو کننده دهان هستند . این خمیر دندان ها با باکتری های عامل این بو مقابله کرده و بوی بد دهان را نیز برطرف میکند. خمیر دندان هایی را انتخاب کنید که مواد تشکیل دهنده آن را بشناسید در غیر این صورت به دنبال خصوصیات آن مواد بگردید وبعد خرید کنید.
منبع:توبیستی