اگر هنوز برای پروتز لب هایتان تصمیم نگرفته اید و یا مردد هستید، این مقاله می تواند در تصمیم گیری به شما کمک کند. پروتز لب چیست:بزرگ کردن و افزایش سایز لب به وسیله ی تزریق مواد پر کننده و یا جراحی لب برای جا گذاری ورقه ی سیلیکونی را پروتز لب می گویند. انجام این کار نه تنها سایز لب های شما را تغییر می دهد، بلکه باعث ایجاد تقارن در لب بالایی و لب زیرین می شود. پروتز لب دو نوع متفاوت دارد. 2_ جاگذاری بافت سیلیکونی در لب: این روش یک روش دائمی محسوب می شود. در این روش با انجام یک عمل 60 الی 90 دقیقه ای، یک ورقه ی سیلیکونی را داخل بافت لب جاگذاری می کنند و بعد از آن دیگر نیازی به تمدید وجود ندارد. چگونگی تزریق چربی و یا ژل به لب:اگر شما بخواهید از بافت بدن خود به جای پر کننده های مصنوعی استفاده کنید، روش تزریق چربی به لب برای شما انجام می شود. در این روش میزان مشخصی از چربی را از ران، باسن و یا نواحی شکم شما برداشته و به لب های شما تزریق می کنند. معمولا حجم چربی بیش از میزانی که شما خواسته بودید به لب تزریق می شود چرا که بافت چربی طبیعی بوده و بدن مقداری از آن را جذب می کند. شما می توانید بعد از سه تا چهار هفته نتیجه ی نهایی این عمل را مشاهده کنید. تزریق ژل به لب نیز به همین صورت انجام میشود با این تفاوت که به دلیل مصنوعی بودن مواد نیازی به تزریق بیش از حد و یا برداشتن مواد از بدن شما نیست. چگونگی پروتز لب به روش کاشت دائمی:در همین ابتدا بهتر است بدانید این روش از سوی بسیاری از پزشکان به علت حرکت ورقه ی سیلیکونی، عفونت و مختل شدن حرکت لب در حین حرف زدن و غذا خوردن به دلیل طبیعی نبودن حالت لب، رد شده است. در این روش در دو طرف لب برش هایی را ایجاد می کنند و ورقه ی سیلیکونی را وارد بافت لب می کنند. و سپس برش های ایجاد شده را بخیه می کنند.
ماندگاری پروتز ها چه مدت است؟همان طور که پیش تر هم اشاره شد تزریق ژل و چربی یک روش موقتی است. بعد از تزریق از همان روز اول جذب مواد صورت می گیرد و به تدریج بعد از مدتی لب ها به حالت عادی خود برگشته و نیاز به تمدید مجدد دارد. حداکثر مدت ماندگاری پروتزهای موقتی لب، 9 الی 12 ماه است.
البته در پروتز های دائمی لب شرایط متفاوت است. در این روش دیگر نیازی به تمدید ندارید چرا که این روش ماندگار و برای همیشه است.
مراقبت های بعد از پروتز:برای جلوگیری از ناراحتی های احتمالی این تزریق در 48 ساعت اولیه از کمپرس یخ استفاده کنید.
در 3 تا 7 روز اول سعی کنید بیش از پیش استراحت کنید، روی صورت نخوابید، کمتر بجویید، کمتر صحبت کنید و از ادویه جات استفاده نکنید.
فعالیت ها و ورزش هایی را که به عضلات فشار می آورند را تا 3 روز نخست انجام ندهید.
در صورت تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کنید.
عوارض پروتز:یکی از نکات بسیار مهم در انجام عمل پروتز، شناخت پزشک متخصص است. انجام این کار به وسیله ی فرد غیر متخصص ممکن است لب های شما را نازیبا و نامتقارن کند. همچنین این عمل باید درمحیطی کاملا آنتی باکتریال انجام شود.
یکی دیگر از عوارض شایع در پروتز لب، ایجاد عفونت و یا حساسیت است اگر شما جزء افرادی هستید که مستعد تبخال هستید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
خشکی، سوزش، خارش و خشکی لب از دیگر عوارض این عمل است.
گاهی نیز به علت حرکت ورقه ی سیلیکونی استفاده شده در پروتز های دائمی، شکل و فرم لب ها نامتقارن شده و قسمتی برآمده تر از سایر قسمت های لب می شود.
سخن آخراگر بعد از خواندن مطالب فوق هنوز هم خواستار پروتز لب هستید، توصیه می شود برای این کار یکی از روش های پروتز موقت را انتخاب کنید چرا که عوارض پروتز دائم بیش تر از فواید آن است.
منبع:توبیستی