زمان کنونی: ۱۱ آبان ۱۴۰۳, ۰۴:۵۱ صبح درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

[-]
آخرین مطالب ارسال شده

مزون عروس آریایی

عطر و ادکلن پرفیومز



ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نکات مهم انتخاب محضر عقد و دفتر ازدواج
نویسنده پیام
Posting Freak
*****
کاربر تالار
ارسال‌ها: 1,386
تاریخ عضویت: تير ۱۳۹۱
اعتبار: 0
سپاس ها 14
سپاس شده 3 بار در 3 ارسال
ارسال: #1
نکات مهم انتخاب محضر عقد و دفتر ازدواج
 [تصویر:  department-of-marriage-affairs.jpg]

ا
گر در آستانه بستن پیمان ازدواج هستید و دغدغه ی هزینه های سرسام آور عروسی و ازدواج شما را دچار سردرگمی و نگرانی کرده است؛ باید گفت که شما می توانید به راحتی از شر هزینه های اضافی خلاص شوید.
 
به شرطی که الویت شما در زندگی، داشتن همسری دلخواه و کسب آرامش در کنار او باشد. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که سطح رفاه خانواده ها بسیار در حال نوسان است.
 
بخش اندکی از هموطنان ما در رفاه کامل زندگی می کنند و به راحتی قادر به انجام هر نوع تشریفاتی در مراسم های جشن و عروسی هستند.
 
اما بخش عمده ی جامعه ما را طبقه ی متوسط و پایین تر از متوسط، تشکیل می دهند. طبقه ای که در زندگی روزمره ی خود، گاهی با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و به سختی می توانند هزینه های یک زندگی آبرومندانه را تامین کنند.
 
در چنین خانواده هایی، بی شک رو به رو شدن با هزینه های ازدواج کمی اضطراب آور است.
 
در چنین شرایطی بهترین گزینه تکیه بر فرهنگ دینی و فرهنگ بومی خودمان است. ازدواج در فرهنگ ما یک آیین مقدس است. در هیچ کجای شرع و عرف، صحبتی از این میزان تشریفات که امروزه شاهد آن هستیم به میان نیامده است.
 
اگر همسری که اختیار می کنید هم کفو شما باشد و دارای شرایط مالی یکسانی با شما و خانواده تان باشد؛ قطعا کار شما راحت تر پیش خواهد رفت.
 
اینکه ازدواج تنها یک بار در زندگی رخ می دهد و هر کس به فراخور حال خود باید آرزوهایش را برای چنین روزی برآورده کند، بسیار قابل احترام است.
 
اما باید قدری روی این نکته تامل کنیم که، برآورده شدن خواسته های ما تا چه میزان می تواند فشار مالی به خانواده ها تحمیل کند. رسیدن به آرزوهایی که تنها یک شب دوام خواهند داشت، تا چه حد ارزشمند است؟
 
در صورتی که با بررسی جوانب کار، پی به این نکته می بریم که، هزینه ی مراسم عروسی مجلل می تواند گره های بزرگ تری را در زندگی پیش رویمان باز کند. مشکلاتی که تمام شان از عدم برخورداری مادی ناشی می شوند.
 
ازدواج های کم هزینه و آسان
بیشترین مبلغی که در آستانه عقد، دو خانواده برایش هزینه می کنند؛ صرف خرید حلقه، لباس عروس و سایر ملزومات عقد می شود.
 
پس به راحتی می توان با کم کردن توقعات مالی و رعایت حال خانواده ها، از ساده ترین نوع طلا، لباس و سفره ی عقد زیباترین خاطره ها را آفرید.
 
سادگی چیزیست که هیچ گاه از مد نخواهد افتاد. مهم تغییر دیدگاه است.
 
کسی که برای خود و آرمان خود زندگی کند؛ هیچ گاه به حرفهایی که پشت سرش گفته می شود، فکر نخواهد کرد.
 
در دوره ای که مدرنیته بر جهان حاکم شده است، گرفتار زرق و برق های عوام فریبانه شدن و پول را عیار سنجش قرار دادن، بی شک نشانه ای از عقب ماندگی فکری و فقر فرهنگی است.
 
علم روانشناسی و شریعت اسلام، در امر ازدواج، ابتدا بر تعقل اشاره می کند و سپس به دور شدن از چشم و هم چشمی و اجتناب از گرفتار شدن در تجملات بیمارگونه تاکید می کند.
 
تعیین مهریه برای ثبت ازدواج
میزان مهریه هم یکی از هزینه هایی است که معمولا برای آقای داماد دلهره آور است.
 
مهریه، در شرعیت ما حکم هدیه ای را دارد که داماد به تازه عروسش اهدا می کند.
 
اما در عرف ما میزان آن توسط پدر عروس تعیین می گردد.
 
مهریه عند المطالبه است، یعنی هر گاه که عروس اراده کند می تواند مهریه ی خود را از داماد مطالبه کند.
 
اما چندیست برای سهولیت بخشیدن به امر ازدواج، مهریه را عند الاستطاعه تعیین می کنند.
 
یعنی هر زمان که داماد استطاعت مالی برای پرداخت داشت؛ مهر عروسش را بپردازد. کم و زیادی مبلغ مهریه تضمین کننده خوشبختی هیچ زوجی نبوده و نیست.
 
اما در شرایط استثنایی حکم یک اهرم فشار برای عروس خانم ها را پیدا می کند. چون بر اساس حکم قانون حق طلاق بر عهده ی مرد است و زن بدون داشتن دلایل مستحکم و شاهدان عادل، نمی تواند تقاضای طلاق کند.
 
بنابراین بهترین پیشنهاد همان است که قانون جمهوری اسلامی بر آن صحه گذاشته است. میزان 110 سکه ی بهار آزادی، که هم می تواند به صورت یک جا تقدیم عروس خانم گردد و هم به صورت اقساط ماهیانه به وی پرداخت شود. اما چنانچه مشاهده می شود معمولا در ازدواج های موفق هیچ گاه خانم ها تقاضای مهریه نمی کنند. چرا که ارزش و اهمیت خانواده و حفظ کیان آن از هر نوع بحث مالی ارزشمند تر است.
 
هزینه های محضر
محضرهای ثبت ازواج، به تناسب امکاناتی که در اختیار زوجین قرار می دهند، برای هزینه های خود، سقف و کف در نظر گرفته اند.
 
نرخ مصوب سازمان ثبت برای تمامی ازدواج هایی که در دفاتر سطح کشور ثبت می شود؛ یک نرخ ثابت است؛ که باید توسط دو خانواده پرداخت شود.
 
در بسیاری از شهرها، هزینه های عقد بر عهده ی خانواده ی عروس است و هزینه های عروسی بر عهده ی خانواده ی داماد قرار می گیرد. اما در برخی شهرها هم، هزینه های هردو مراسم به طور مساوی بین دو خانواده تقسیم می گردد؛ تا بار اضافی بر روی یک خانواده سنگینی نکند.
 
تمام ایرانیان برای اینکه ازدواج خود را به طور محضری و رسمی ثبت کنند، باید هزینه پرداخت کنند و بر طبق قوانین ایران ثبت ازدواج اجباری است. ازدواج اقلیت های دینی که در کشور ایران زندگی می کنند نیز، الزاما باید در دفاتر رسمی ازدواج ثبت شود.
 
آزمایشات پیش از ازدواج
قبل از ثبت ازدواج، زوجین باید آزمایش هایی نظیر اعتیاد و تالاسمی را انجام دهند.
 
برای انجام آزمایش ابتدا باید محضری را که قصد دارید صیغه ی عقد را بین شما جاری کند، انتخاب کنید. سپس با مراجعه به دفتر ازدواج، معرفی نامه ای برای مراجعه به آزمایش گاه، دریافت کنید.
 
پس از دریافت معرفی نامه، زوجین می توانند به هریک از آزمایش گاه های اعلام شده توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنند. همچنین پس از دریافت نتایج آزمایش ها ظرف مدت یک ماه باید برای ثبت ازدواج به دفتر ازدواج مراجعه کنند.

ب
  • ر طبق ابلاغیه سال 1395 حق التحریر ثبت ازدواج و ثبت طلاق رجعی و بائن، یک میلیون و 900 هزار ریال (190 هزار تومان) است.
  • همچنین در ابلاغیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، حق التحریر ثبت رجوع، بذل مدت و فسخ نکاح، مبلغ 300 هزار ریال (30 هزار تومان) تعیین شده است .
  • طبق تعرفه جدید، دفاتر ازدواج و طلاق برای اجرائیه، اخطاریه و رونوشت مبلغ 200 هزار ریال معادل 20 هزار تومان دریافت می کنند.
 
افزایش یا کاهش مهریه
پس از تعیین مهریه و ثبت ازدواج، عروس خانم می تواند تمام مهر خود یا بخشی از آن را به داماد هبه کند. به این معنا که تصمیم بگیرد آن را بر داماد ببخشد.
 
در این صورت باید با مراجعه به دفتر اسناد رسمی، آن را ثبت محضری کرد.
 
لازم بذکر است در حدود 4 سالی می باشد که افزایش هر مقدار به مهریه حتی در دفاتر اسناد رسمی امکان ندارد، و در صورتی که زوجین بخواهند افزایش مهریه بدهند باید طلاق صورت گیرد و با مهریه جدید عقد انجام شود.
 
اما در خصوص کاهش مهریه شما می توانید برای کاهش مهریه به هر یک از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید.
 
مدارک لازم برای ثبت ازدواج در ایران
جهت ثبت رسمی ازدواج مانند سایر کارهای رسمی، به تهیه مدارکی نیاز است که باید متقاضیان ازدواج، آن ها را فراهم ساخته و به منشی دفترخانه ارائه دهند تا دو کار برایشان صورت گیرد:
 
صدور معرفی نامه آزمایشگاه توسط دفترخانه ، جهت انجام آزمایش های قبل از ازدواج.
 
پس از دریافت جواب آزمایش و تکمیل شدن مدارک ، ثبت عقد و ازدواج به طور رسمی.
 
مدارک مورد نیاز جهت عقد محضری:
اصل شناسنامه عروس و داماد
 
دو برگ فتوکپی از صفحه اول شناسنامه های عروس و داماد (مجموعا ۴ برگ)
 
2-1- در صورتی که عروس یا داماد یا هردو ، نسبت به ازدواج دوم اقدام می کنند، فتوکپی صفحه دوم شناسنامه آن ها نیز دریافت می گردد.
2-2- برای ثبت ازدواج دوم، مدارکی مانند: طلاق نامه رسمی زوجین یا گواهی فوت همسر قبلی ، باید به دفترخانه ، ارائه شود.
 
۳ ـ دو قطعه عکس از عروس و دو قطعه عکس از داماد (مجموعا ۴ قطعه)
۴ ـ یک برگ فتوکپی پشت و رو از کارت ملی عروس و یک برگ از داماد (مجموعا ۲ برگ).
5ـ اصل شناسنامه پدر عروس .
5- 1- در ازدواج اول هر دختری، اجازه پدر و حضور وی در جلسه عقد و امضا کردن دفتر و عقدنامه، الزامی است.
5-2-شناسنامه پدر عروس به این دلیل خواسته می شود تا نسبت به زنده بودن او، اطمینان حاصل شود.
5-3-در صورتی که پدر عروس، از دنیا رفته باشد، فتوکپی گواهی فوت وی که از سوی سازمان ثبت احوال شهر محل سکونت وی صادر شده باشد دریافت می شود.
5-4- در صورتی که پدر دختر، مخالف ازدواج وی باشد، او باید به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای اجازه ازدواج نموده و سپس آن را به دفترخانه ارائه نماید
5-5-در صورتی که پدر دختر ، دارای آدرس مشخص نبوده یا به هر علت دیگری، حضورش در جلسه عقد ممکن نباشد ، باید اجازه ازدواج از دادگاه گرفته شده و به دفترخانه ، تحویل گردد.
5-6-اگر پدر دختر زندانی باشد ، لازم است با اجازه دادگاه و هماهنگی های قبلی ، منشی دفترخانه، به زندان رفته و از وی ، امضاء بگیرد.
6ـداشتن جواب آزمایشگاه و تحویل آن به منشی.
۶ـ۱ـ پاسخ آزمایشگاه های خصوصی ، برای ثبت رسمی ازدواج ، اعتبار ندارد
۶ـ 2- پاسخ آزمایشگاههای دولتی یک شهر مانند تهران ، رشت و برای دفترخانه رسمی ازدواج شهر دیگر، معتبر نیست. مگر آن که خود دفترخانه محل ثبت ازدواج، عروس و داماد را برای آزمایش به آنجا ، معرفی کرده و جوابش را بخواهد.
 
7- در روز ثبت عقد، اصل شناسنامه عروس و داماد ، باید به منشی دفترخانه تحویل گردد. در غیر این صورت، منشی و سردفتر، حق ثبت آن را ندارد.
 
۸ ـ پرداخت هزینه ثبت ازدواج.
۹ ـدر صورتی که پسر یا دختر یا هر دو ، به سن قانونی نرسیده باشند، حتما باید برای آن ها از دادگاه ، گواهی رشد گرفته شده و به دفترخانه ، تحویل گردد .
در مورد آزمایش های قبل از ازدواج بیشتر بدانید:
برای آغاز یک زندگی سالم، مسلماً اطمینان از سلامت روح و جسم طرفین ملاک مهمی است. به همین منظور، عروس و داماد، با مراجعه به محضر از انجام پاره ای آزمایشات مطلع می شوند.
 
محضر، زوجین را با معرفی نامه ی عکس دار مهرشده، به آزمایشگاه می فرستد.
 
برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار آینده، باید آزمایشهای اجباری پیش از ازدواج جدی گرفته شوند. چرا که با انجام این آزمایشات در بیشتر مواقع می تواند جلوی خیلی از مشکلات آینده را پیش از وقوع گرفت.
 
ازدواج نه تنها برای زن و شوهر، بلکه برای نسل های بعد هم سرنوشت ساز و با اهمیت است؛ بنابراین افزایش آگاهی های بهداشتی، نقش مهم و مؤثری در تأمین سلامت خانواده ها و جامعه دارد.
 
آزمایشات مرتبط با ازدواج در ایران شامل موارد زیر است:
1- آزمایش عدم اعتیاد از هر دو نفر؛ اعتیاد به عنوان یک معضل اجتماعی است و تأثیرات سویی که بر ادامه یک زندگی دارد مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
 
2- بررسی بیماری سیفلیس؛ انجام این تست برای آقایان الزامی است .
 
3- بررسی زوجین از نظر تالاسمی؛ تالاسمی یک نقص ژنتیکی است که به دلیل شیوع بالای آن مورد توجه قرار می گیرد.
 
4- تزریق واکسن کزاز برای خانم ها.
 
5- گذراندن کلاس مشاوره تنظیم خانواده.
 
در این آزمایشات از خون و ادرار افراد نمونه گیری می شود. پس از بررسی نمونه ی خون فرد، می توان به بیماری های خونی مانند تالاسمی، بیماری های ژنتیکی و مقاربتی پی برد.
 
از نمونه ادرار نیز می توان به، اعتیاد یا عدم اعتیاد فرد پی برد. برای تشخیص اعتیاد زوجین به انواع موادمخدر، از هر دو نفر، چه دختر و چه پسر، نمونه ادرار گرفته و آزمایش و بررسی می شود.

ع
لت اصلی توجه به این آزمایش، این است که مصرف سیگار و موادمخدر در زن یا مرد نه تنها باعث بروز برخی بیماری های اعصاب و روان، پرخاشگری و در خود فرد می شود و زندگی زناشویی را به اختلال می کشاند، بلکه بر قدرت باروری زن و یا ایجاد اختلالات رفتاری و عقب ماندگی های ذهنی در جنین و نوزاد نیز، بسیار تأثیرگذار است.
 
نمونه ادرار از زوجین گرفته می شود، و دور از انتظار نیست اگر، مصرف کننده این مواد که برای ازدواج مراجعه می کند، سعی در مخفی نگه داشتن آن نماید؛ به همین خاطر نمونه گیری در این بخش با حضور ناظر انجام می شود.
 
البته بکارگیری تکنولوژی دوربین های مداربسته در برخی آزمایشگاه ها، ضمن رعایت اصول اخلاقی و احترام گذاشتن به شأن افراد، صحت نمونه گیری را هم تضمین می کند.
 
بررسی بیماری های خونیِ مقاربتی نیز از دیگر اهداف این آزمایشات است.
 
بیماری های مقاربتی به بیماری هایی گفته می شود که، در زمان تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند.
 
به همین خاطر متخصصان معتقدند افراد باید قبل از ازدواج به وسیله برخی آزمایش های خاص، از عدم وجود این بیماری ها در خود و فرد مقابل اطمینان حاصل کنند تا هم سلامت خودشان تأمین شود، و هم نسبت به سلامت فرزندانشان در آینده اطمینان حاصل کنند.
 
واکسیناسیون
بحث واکسیناسیون نیز یکی از مباحث مهم است؛به همین دلیل نیاز است که زوجین پیش از ازدواج واکسن های لازم را بزنند.
 
به عنوان نمونه ممکن است فردی بدون اینکه بداند، مبتلا به هپاتیت باشد.
 
در این صورت امکان انتقال بیماری به طرف مقابل وجود دارد. بنابراین، باید از زوجین سؤال شود که آیا واکسن های ذکر شده را زده اند یا خیر؟
 
هدف اصلی مشاوره ژنتیک، مشخص کردن خطر وقوع یا تکرار بیماری های ارثی و انتقال آن از مادر به نوزاد است.
 
البته این آزمایش الزامی نیست، اما توصیه می شود تمام اقشار جامعه قبل از ازدواج به متخصصان ژنتیک مراجعه کرده و آزمایش های آن را انجام دهند.
 
البته، هستند کسانی که انجام این آزمایش ها برای آنها لازم و ضروری ست؛ مثل افرادی که قصد ازدواج فامیلی دارند، ازدواج غیرفامیلی که در آن یکی از طرفین (دختر یا پسر) دارای اختلال ژنتیکی مادرزادی هستند، دختر و پسر سالمی که بستگان درجه یکشان دچار اختلالات ژنتیکی ست، زنانی که در سن زیر 18 سال و بالای 33 سال حامله می شوند و
 
پاسخ آزمایش یک ماه اعتبار دارد!
آزمایش های ازدواج در نگاه اول یک کار هزینه بر به حساب می آیند، ولی با انجام آنها تا حدود زیادی خیال زوجین راحت می شود.
 
خیلی از زوج های جوان تا زمانی که برای گرفتن وقت برای زمان عقد به محضر مراجعه نکرده اند، از این آزمایشها بی خبر هستند و وقتی در برابر آن ها این آزمایش ها به عنوان پیش شرط قرار می گیرد، کمی دچار اضطراب می شوند.
 
حتما به این نکته دقت کنید که این آزمایش ها از زمان صدور تنها یک ماه اعتبار دارند، و در صورتی که زوجین بعد از گذشت یک ماه برای انجام عقد مراجعه کنند، باید دوباره این آزمایش ها را انجام بدهند.
 
مشاوره قبل از ازدواج
یکی دیگر از مراحلی که زوجین باید قبل از ازدواج بگذرانند مشاوره قبل از ازدواج می باشد.
 
همیشه اطلاعاتی که از دوست، آشنا و یا فامیل به ما می رسند از صحت کامل برخوردار نیستند، بخصوص مسایلی مثل روشهای پیشگیری از بارداری، مراقبتهای پیش از بارداری، مراقبتهای دوران بارداری و… در کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج اطلاعات لازم در زمینه های فوق به زوجین داده شده، و پاسخگویی به دیگر سوالات بهداشتی آنان انجام می شود.
 
راهنمایی زوجها برای مراجعه به مراکز بهداشتی، و درمانی در زمان مناسب و آشنایی با روش کار مراکز و خدماتی که ارائه می شود از وظایف مشاوران می باشد.
 
جمع بندی:
عملی کردن ازدواج آسان در ترویج ازدواج بسیار اثر بخش است. پس بهتر است که با تمام توان در پیشبرد اهداف طرح ازدواج آسان یاری رسان باشیم.
 
اولین و بیشترین هزینه ای که در ابتدای هر ازدواجی خانواده ها با آن روبه رو هستند، خرید حلقه، لباس عروس و لوازم مربوط به سفره ی عقد است. در این موقعیت با کم کردن توقعات مالی و ارزش گذاری به آرامش خانواده ها، می توانیم ساده ترین لوازم را خریداری کنیم و بخش اعظم بودجه خانواده ها را صرف خانه دار شدن و سرمایه ی آتی زندگی کنیم. چرا که چشم و هم چشمی و زندگی برای دیگران نشانه ای از فقر فرهنگی و عقب افتادگی یک جامعه است.
 
نکته ی مهم دیگر مسئله ی مهریه است. هرچند تا حدود زیادی درباره ی اش فرهنگ سازی شده است؛ اما هنوز هم مهریه های بالا و توقعاتی که متعاقب آن دامنگیر داماد می شود، دلیل ازدواج گریزی بخشی از پسران جوان می باشد. اگر خانواده ها در این زمینه هم از شریعت و دین پیروی کنند و عرف حاکم بر جامعه را اصلاح نمایند، شاهد رونق گرفتن بیشتر ازدواج  در جامعه خواهیم بود.
 
آزمایشات پیش از ازدواج، هزینه های محضر از دیگر هزینه های جاری در امر مهم ازدواج است. هزینه های محضر عموما بین دو خانواده تقسیم می شود و بر اساس امکاناتی که هر محضر در اختیار خانواده ها قرار می دهد، نرخ آن متغیر است.
 
آزمایشات ازدواج شامل یک سری آزمایش های عمومی است که همه ی عروس و داماد ها ملزم به دادن آن ها هستند، بخشی از آزمایشات هم اختصاصی است و در صورت صلاح دید می توان در این تستها شرکت کرد.
 
۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ۰۸:۲۳ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
نکات مهم انتخاب محضر عقد و دفتر ازدواج - فریبا - ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ۰۸:۲۳ عصر

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مدل های تزیین جای حلقه های ازدواج و سبد هدیه farzaneh 15 13,536 ۸ دي ۱۳۹۷ ۰۲:۲۶ عصر
آخرین ارسال: فریبا
  گالری مدل مانتو عقد و محضر و مجلسی فریبا 15 10,072 ۳ دي ۱۳۹۷ ۱۱:۳۶ صبح
آخرین ارسال: farzaneh
  انتخاب و خرید حلقه نامزدی با در نظر گرفتن این نکات Flower 0 2,001 ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ۱۲:۳۲ عصر
آخرین ارسال: Flower

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان