نظافت ظروف
یکی از مراحل کلیدی در
نظافت منزل، نظافت ظروف مورد استفاده می باشد. با توجه به تفاوت در جنس و کاربرد ظروف مختلف در خانه، طبعا روش های تمیز کردن ان ها نیز متفاوت با یکدیگر است.
برای آشنایی با روش های تمیز کردن ظروف مختلف و تمیز کردن آن ها بدون آسیب رساندن به ظروف، در این مقاله به موضوع روش های نظافت ظروف مختلف می پردازیم.
ظروف استیل
برای تمیز کردن داخل قوری استیل میتوان مقداری آب و آبلیمو درون آن ریخت و جوشاند، جرم قوری کاملا گرفته خواهد شد و دیگر این که بعد از هر بار استفاده از قوری، آن را با آب گرم و پودر لباسشویی خوب بشویید. استفاده از روغن زیتون نیز در تمیز کردن ظروف استیلی موثر است.
ظروف مسی
ظروف مسی بعد از گذشت مدتیاز استفاده آن ها، زنگ می زنند و یا سطح آن ها کدر و بدر رنگ می شود و زیبایی خود را از دست می دهند. برای حل این مشکل، در یک ظرف سه قاشق نمک و دو لیتر سرکه بریزید و مخلوط را روی حرارت بجوشانید، بعد ظرف مسی را داخل این مخلوط بگذارید تا کاملا مخلوط سرکه و نمک سرد شود، سپس ظرف را خارج نموده و با آب فراوان شسته و سپس خشک نمایید.
برای براق کردن دیواره ظروف مسی و تمیز کردن آن ها با استفاده از اسکاچ، مقداری سس کچاپ یا آبلیموی تازه را به دیواره آن ها بمالید.
ظروف آلومینیومی
برای لکه زدایی این ظروف چند قاشق سرکه داغ روی لکه ها بریزید، ظرف کاملا براق و درخشان می شود و می توانید این ظروف را با مخلوطی از گچ و الکل تمیز کنید.
ظروف کریستال
می توانید با دستمال پارچه ای، گرد و غبار سطحی آن را بگیرید و سپس پارچه ی تمیز دیگری را به الکل آغشته نموده و آن ها را پاک کنید.
برای تمیز کردن ظروف کریستال از مایع ظرفشویی و آب ولرم استفاده کنید و در صورت عدم حصول نتیجه، از سرکه رقیق شده با آب استفاده کنید.
ظروف پیرکس
ظرف های نسوز بلور که به آنها پیرکس می گویند، در مقابل حرارت مقاوم هستند اما به شرط آن که مستقیما روی شعله آتش قرار نگیرند از این رو بین شعله چراغ و زیر ظرف پیرکس حتما یک شعله پخش کن قرار دهید تا حرارت به صورت یکسان به همه جای ظرف برسد.
نکته مهم دیگر برای حفظ این ظروف این است که اگر ظرف نسوز در یخچال است آن را سریعا پس از بیرون آوردن، روی شعله آتش قرار ندهید.