از لب هایمان مراقبت کنیم
لب ها یکی از عضو های مهم و حساس بدن هستند که با قرار گرفتن در معرض سرما و بادهای سرد به سرعت آسیب می بینند .این بدان علت است که لایه ی بالایی پوست در ناحیه ی لب ها بسیار نازک است. همچنین به سبب وجود نداشتن رنگدانه های ملانین در لب ها، احتمال آسیب دیدگی آن ها و یا قرار گرفتن در معرض اشعه های نور آفتاب بیشتر است.
با قرار گرفتن در فصل پاییز و نزدیک شدن به زمستان احتمال بروز این عوارض بیشتر می شود. البته این نباید فراموش شود که برخی از عادت های نادرست ما نیز سبب خشکی ، سوزش و یا حتی دردناکی لب ها می شود.
در این مقاله برخی ازعادت های نادرست که سبب آسیب به لب هایتان می شود را بررسی می کنیم. با شناسایی این عادت ها می توانیم تا حد زیادی از آسیب به لب ، خشکی و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کرد.
به لب هایتان زبان نزنید:
همه ی ما زمانی که احساس می کنیم لبهایمان خشک شده ، با زبان آن ها را تر می کنیم . اما این کار نه تنها به مرطوب ماندن لب ها کمکی نمی کند بلکه ، بزاق دهان خیلی زود تبخیر می شود و مشکل خشکی لب را حادتر می کند. همچنین به علت وجود آنزیم های ویژه در بزاق دهان ، این کار می تواند برای لب ها مضر باشد.
بالم لب :
اگر لب هایتان زود به زود خشک می شود ، بهترین راه استفاده از
بالم لب است. برای خشکی لب به دنبال بالم لبی بگردید که موادی مانند موم، وازلین و پارافین را داشته باشد . چرا که این مواد رطوبت را به خوبی درون خود نگه می دارند. ولی اگر لبهایتان ملتهب شده و سوزش دارد، به دنبال موادی مانند آلوئه ورا در بالم لب باشید . آلوئه ورا خاصیت ضد التهاب داشته و سوختگی های خفیف را به سرعت درمان می کند.
فراموش نشود که از
ضد آفتاب بر روی لبهایتان نیز استفاده کنید. مادامی که به لب هایتان زبان نزنید هیچ منعی برای این کار وجود ندارد . بلکه سبب جلوگیری از آفتاب سوختگی لب و محافظت از آن می شود.
علل خشکی لب ها:
خشکی لب ها یکی از شایع ترین مشکلات لب ها است . از علل آن می توان به مواردی نظیر سفر به نواحی خشک ، نوشین کم آب در فصول گرم ،انحراف بینی ، استفاده از برخی داروهای حساسیت زا ، روزه داری ، قرار گرفتن مکرر و طولانی زیر آفتاب ،زبان زدن و یا کندن مداوم پوست لب ، زندگی در نواحی خشک و مرطوب ، استعمال دخانیات و..... اشاره کرد. یکی دیگر از عوامل مهم در ایجاد خشکی پوست لب ،استفاده از حجم دهنده ها است. اغلب این محصولات عمدا سبب تحریک لب شده تا بتوانند لب را حجیم تر کنند. به همین علت سبب بروز حساسیت و پوسته پوسته شدن لب می شوند
عادت های بد را کنار بگذار
اولین و مهم ترین اصل در درمان این عارضه شناسایی علت ایجاد آن است. پس از شناسایی علت با کنار گذاشتن آن عادت و یا برطرف کردن مشکل می توان از بروز آن جلوگیری کرد.
لب ها هم به لایه برداری احتیاج دارند
شنیدن این جمله شاید کمی شما را متعجب کند. اما حقیقت دارد . لبها نیز مانند پوست های سایر نواحی صورت نیاز به لایه برداری دارند . اما برای این کار نیازی به کندن پوست لب ها نیست یک راه ساده برای این کار وجود دارد. شما می توانید با استفاده از شکر و مقداری وازلین لبهای خود را به راحتی لایه برداری کنید. ابتدا وازلین را روی لبهایتان بمالید و سپس مقداری شکر روی لب ها بریزید و به آرامی با انگشت روی لب ها بکشید . با این کار پوست و لایه های مرده را از روی لب ها جدا می کنید.
قارچ ها
خشکی ، سوزش و ترک خوردن گوشه های لب ناشی از عفونت های قارچی است . این نوع از ترک خوردگی ها با چرب کردن برطرف نمی شود . بلکه با مراجعه به پزشک و مصرف پمادهای آنتی بیوتیک باید آن ها را برطرف کنیم.