کم خونی چیست؟ بررسی علل کم خونی و لزوم پرهیز غذایی - نسخه قابل چاپ +- تالار گفتمان عروس (https://forum.talarearoos.ir) +-- انجمن: سلامتی و زیبایی (/forum-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%B2%DB%8C%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DB%8C--51) +--- انجمن: تغذیه (/forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87--53) +--- موضوع: کم خونی چیست؟ بررسی علل کم خونی و لزوم پرهیز غذایی (/thread-%DA%A9%D9%85-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%84-%DA%A9%D9%85-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%88-%D9%84%D8%B2%D9%88%D9%85-%D9%BE%D8%B1%D9%87%DB%8C%D8%B2-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C--596) |
کم خونی چیست؟ بررسی علل کم خونی و لزوم پرهیز غذایی - star - ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۰۹ عصر استفاده مکرر از نوشیدنیهای گازدار، نوشیدن چای پس از صرف غذا و مصرف شیر به همراه قرص آهن سبب کمخونی و یا شدت یافتن این بیماری میشود. کم خونی یا آنمی به معنای کاهش غلظت هموگلوبین خون است دکتر "حسین رحیمی"فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی: در عارضه کمخونی اکسیژنرسانی به بخشهای مختلف بدن مختل میشود. به غلظت هموگلوبین کمتر از 12 میلیگرم در دسیلیتر در زنان و کمتر از 14 میلیگرم در دسیلیتر در مردان کمخونی گفته میشود و شایعترین نوع کمخونی در جهان به خصوص در جوامع در حال توسعه فقر آهن است که در زنان به علت شرایط جسمی و در کودکان و نوجوانان در حال رشد به علت نیاز بیشتر به آهن بروز میکند. رژیمهای سخت غذایی که در آن مصرف برخی غذاها محدود میشود نیز از علل مهم کم خونی است، اگر در این شرایط فرد تغذیه مناسبی نداشته باشد و مکمل کافی دریافت نکند، به کم خونی شدید دچار میشود. علائم کم خونی احساس ضعف، خستگی، تحمل کم و خستگی هنگام بالا رفتن از پلهها از علائم کم خونی است، این علائم و نشانهها به علت افت غلظت هموگلوبین در فرد ایجاد میشود و در عین حال فرد توانایی انجام کارهای روزمره را ندارد. کمخونی در موارد شدید سبب آسیب رسیدن و فشار به قلب میشود و در برخی موارد آغازکننده بیماری قلبی است. در برخی موارد کم خونی و فقر آهن ممکن است نشانه بیماری دیگری باشد، ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش از جمله معده و روده به علت خونریزی، از دیگر عوامل کمخونی است. فقر آهن شایعترین نوع کم خونی در جهان و جوامع در حال توسعه است. مواد غذایی حاوی آهن مواد غذایی حاوی آهن به همراه ویتامین ث استفاده شود تا آهن موجود در غذا بهتر جذب شود. پرتقال، گریپفروت، گوجهفرنگی،کلم، توتفرنگی، فلفلسبز، لیموترش سرشار از ویتامین ث هستند. گنجاندن گوشت قرمز، ماهی و مرغ در برنامه غذایی، پرهیز از مصرف چای بلافاصله پس از صرف غذا، برطرف کردن مشکلات گوارشی از جمله یبوست، استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که سرشار از آهن هستند همچنین استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده، مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار و مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان دو سالگی در کودکان از راهکارهای پیشگیری از فقر آهن و کم خونی است. م: irffs |