تالار گفتمان عروس
تکنیکهای جراحی فیستول مقعدی/کلینیک نوین - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتمان عروس (https://forum.talarearoos.ir)
+-- انجمن: سلامتی و زیبایی (/forum-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%B2%DB%8C%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DB%8C--51)
+--- انجمن: پیشگیری از بیماری ها و درمان (/forum-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86--55)
+--- موضوع: تکنیکهای جراحی فیستول مقعدی/کلینیک نوین (/thread-%D8%AA%DA%A9%D9%86%DB%8C%DA%A9%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84-%D9%85%D9%82%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D9%86%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86--2970)



تکنیکهای جراحی فیستول مقعدی/کلینیک نوین - golia70 - ۶ آبان ۱۳۹۸ ۰۴:۰۳ عصر

[تصویر:  766x415_Fistulotomy-What_to_Expect.jpg]
بیماری فیستول مقعدی یکی از انواع بیماریهای مربوط به ناحیه مقعد است که معمولاً در اطراف سوراخ مقعد و یا روی باسن ظاهر می شود. این بیماری موجب بروز مجرای غیرطبیعی میان دو عضو از بدن می گردد. بیماری فیستول مقعدی عارضه ای عفونی و پیشرونده بوده که باید سریعاً برای درمان آن اقدام شود زیرا در غیر این صورت پیشرفت کرده و نه تنها بیماری تشدید می شود بلکه این امکان وجود دارد که عوارض ناخوشایندی ایجاد شوند.
تنها راهکار درمان قطعی بیماری از بین بردن مجرای ایجاد شده به وسیله جراحی است زیرا هیچ درمان دارویی و خانگی قادر به برطرف کردن عارضه نخواهد بود. البته تکنیک های جراحی مختلفی به جهت برطرف کردن این عارضه وجود دارد که هریک معایب و مزایای مخصوص به خود را دارند که در ادامه به بررسی بیشتر آنها می پردازیم :
تکنیکهای جراحی فیستول مقعدی
هریک از تکنیک های جراحی معایب و نیز مزایایی دارند که دانستن ها خالی از لطف نیست، مطالعه این بخش از  مقاله به شما در تصمیم گیری صحیح برای درمان این بیماری کمک می کند. مهمترین تکنیک های جراحی فیستول مقعدی به این شرح است :
فیستولوتومی
[تصویر:  fistulotomy.jpg]
فیستولوتومی پرکاربرد ترین روش درمان این بیماری است که در حدود ۹۰% جراحی های این بیماری را تشکیل می دهد. در طی این روش کل مسیر فیستول با استفاده از تیغ جراحی باز شده و مسیر شستشو داده می شود. این زخم معمولاً بخیه زده نمی شود تا ترمیم از داخل به خارج انجام شود. پس از طی مدتی مسیر زخم تبدیل به شیار شده و ناپدید می شود.
مهارت پزشک در انجام این جراحی اهمیت بسیاری دارد، زیرا احتمال وارد آمدن آسیب  به عضله مقعدی وجود دارد. زخم در حدود ۶۰ روز زمان برای ترمیم کامل نیاز دارد.
استن
[تصویر:  download.jpg]
در این روش برای برطرف کردن عفونت با قرار دادن نخ و یا لوله ویژه تخلیه برای ۶ الی ۲ هفته به درمان فیستول کمک می کنند. در گذشته این روش با استفاده از موی دم اسب انجام می شد. البته امکان دارد بعد از استن، انجام جراحی فیستولوتومی تجویز شود. این تکنیک برای بیماران در معرض بی اختیاری مورد استفاده قرار می گیرد.
فلپ آدوانسمنت
[تصویر:  flap.jpg]
فلپ آدوانسمنت بر پایه ترمیم مجرای فیستول بنا نهاده شده است. در طی این روش با استفاده از بافت رکتوم یا پوست اطراف مقعد، مجرای ترمیم می شود. میزان عود مجدد این روش بیشتر از ۵۰% است از همین روی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت این روش این است که توسط آن می توان فیستولهای پیچیده و یا بیماران در معرض بی اختیاری را درمان نمود.
پلاگین بیولوژیکی
[تصویر:  FistulaPlug.jpg]
پلاگین مخروطی است که از بافت روده تولید شده است. این پلاگین با استفاده از بخیه به خروجی فیستول وصل می شود و بافت جدید در اطراف آن رشد می کند. میزان موفقیت درمان با این تکنیک بالای ۸۰% درصد گزارش شده است. اما عیب این روش این است که بیمار برای حداقل ۲۴ ساعت در بیمارستان بستری می شود و امکان بروز عوارضی مانند درد، تشکیل آبسه و جابجایی پلاگین وجود دارد.
Vaaft
[تصویر:  vaaft.png]
این روش تکنیک ایمن با حداقل تهاجم برای درمان فیستول است. ویژگی اصلی این تکنیک حفظ عملکرد اسفنکتر و جلوگیری از وارد آمدن آسیب به آن است. در روش vaaft با استفاده از ابزاری مخصوص مجرای فیستول را شستشو داده و دهانه داخلی آن را می بندند و سپس دهانه خارجی را بخیه می زنند. از این تکنیک کم خطر نه تنها برای درمان بلکه به منظور تشخیص و شناسایی دقیق مجراهای احتمالی فیستول نیز استفاده می شود. این روش سرپایی احتمال آسیب و عوارض را کاهش می دهد
مراقبتهای بعد از جراحی فیستول مقعدی
مراقبت از زخم بعد از جراحی میتواند به نتیجه گیری از درمان کمک کند. این مراقبت ها عبارتند از :
[*]نوشیدن آب کافی، به منظور جلوگیری از یبوست
[*]مصرف کافی فیبر
[*]ورزش و فعالیت
[*]جلوگیری از وارد آمدن فشار به مقعد
[*]رعایت بهداشت به منظور جلوگیری از عفونت زخم
[*]مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک
[*]حمام سیتز و یا نشیمن برای پیشگیری از عفونت و التهاب
عوارض جراحی فیستول
انجام جراحی فیستول همانند هر روش درمانی دیگری بدون عوارض نبوده و ممکن است عوارض خاص آن ایجاد شود. این عوارض عبارتند از :
[*]درد
[*]خونریزی
[*]مشکل در دفع
[*]بی اختیاری در کنترل گاز و مدفوع
[*]عفونت