بورانی دلار - نسخه قابل چاپ +- تالار گفتمان عروس (https://forum.talarearoos.ir) +-- انجمن: خانه داری نوعروسان (/forum-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D9%88%D8%B9%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%86--45) +--- انجمن: آشپزی (/forum-%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C--46) +--- موضوع: بورانی دلار (/thread-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1--1202) |
بورانی دلار - shayans2 - ۳ فروردين ۱۳۹۵ ۰۴:۲۵ عصر روش تهیه:3 عدد خیار (نگینی خردشده) را بههمراه 400 گرم ماست (کمچرب)، یک قاشق چایخوری گلپر (پودرشده)، مقداری فلفل سیاه، یک حبه سیر (کوبیدهشده) و 2 قاشق چایخوری دَلار (طبق دستور دادهشده)* در ظرفی بریزید و کاملاً مخلوط کنید. ظرف را بهمدت 30 دقیقه، در یخچال قرار دهید تا ماست کاملاً مزهدار شود سپس بورانی دلار را سرو کنید. دَلار، دَلال یا درار، از مزه های دلچسب شمال ایران است که میتوانید برای مزه دار کردنِ گوجه سبز و خیار از آن استفاده کنید. در شمال، برای تهیه دَلار به جای آسیاب کردن، سبزی و نمک را در ظرف سفالی میسایند و به تدریج به آن، نمک اضافه میکنند. برای تهیه دلار، 400 گرم برگ گشنیز (پاک و خردشده)، 200 گرم برگ نعناع (پاک و خردشده) و 400 گرم برگ خالواش (پاک و خردشده) را روی پارچهای تمیز بریزید تا آبِ آنها کاملاً گرفته شود سپس در مخلوط کن بریزید و آسیاب کنید. در حینِ آسیاب کردن، به تدریج مقداری نمک به آن بیافزایید تا سبزیها خوش رنگ بماند سپس دَلار را داخل ظرف شیشه ای استریل شده بریزید، درِ آن را ببندید و در یخچال نگهداری کنید. جایگزین: در صورت عدم دسترسی به خالواش (سبزی محلی شمال) میتوانید مقدار گشنیز و نعناع را افزایش دهید |