تالار گفتمان عروس

نسخه کامل: درمان خانگی تحلیل لثه
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
اگر بافت لثه به سمت عقب متمایل شده و اصطلاحاً عقب نشینی کند و یا به هر نحوی ریشه دندان‌ها را نمایان کرده و در معرض خطرات احتمالی قرار دهد، فرد موردنظر اصطلاحاً دچار عقب نشینی لثه شده و این بافت به مرور در این فرد تحلیل خواهد رفت.عقب نشینی لثه ممکن است در یک و یا تمام دندان‌ها دیده شود و علاوه بر در معرض خطر قرار دادن لثه، ریسک پوسیدگی، عفونت و از دست دادن دندان‌ها را نیز به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. زمانی که شما در مراحل ابتدایی برای درمان این پدیده اقدام کنید می‌توانید از پیشرفت آن جلوگیری کرده و این روند را برعکس کنید.درمان خانگی لثه تحلیل رفتهبرای درمان خانگی لثه تحلیل رفته می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:
  • مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی طبیعی هستند که منجر به کاهش التهاب لثه، کاهش خونریزی و جلوگیری از تشکیل پلاک در آن‌ها می‌شوند. یکی از مهم‌ترین منابع آنتی‌اکسیدان، چای سبز است. مصرف یک الی دو فنجان چای سبز در طول روز به سلامت لثه‌ها و تقویت آن‌ها کمک می‌کند.
  • استفاده از ژل زردچوبه. زردچوبه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی فراوانی دارد و می‌تواند با کاهش التهاب لثه‌ها، از تحلیل رفتن آن‌ها جلوگیری کند.
  • مصرف اسیدهای چرب امگا ۳. اسید چرب امگا ۳ در مواد غذایی همچون ماهی، آجیل و دانه‌ها یافت می‌شود. این اسیدها می‌توانند اتصال لثه به دندان را تقویت کرده و التهاب لثه را کاهش دهند. علاوه بر این مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ از بروز بیماری‌های پریودنتال جلوگیری می‌کند.
  • شستن دهان با آب نمک. شستشوی دهان با آب نمک یکی از بهترین راه‌ها برای درمان و کاهش التهاب لثه‌ها است. برای این کار لازم است مقداری نمک را در یک فنجان آب ولرم حل کرده و به مدت ۳۰ ثانیه دهان خود را با آن بشوئید. ۲ الی ۳ بار شستشوی دهان با آب نمک به تقویت لثه‌ها و جلوگیری از تحلیل رفتن آن‌ها کمک می‌کند.
  • شستشوی دهان با پراکسیدن هیدروژن هم در درمان تحلیل لثه و کاهش درد، قرمزی و التهاب آن‌ها کمک می‌کند. دو تا ۳ بار در هفته دهان خود را با مخلوط آب و پراکسید هیدروژن به مدت ۳۰ ثانیه بشوئید.
  • ژل آلوئه‌ورا یکی دیگر از درمان‌های خانگی موجود برای درمان لثه تحلیل رفته است. آلوئه‌ورا با داشتن خواص ضد التهابی، کلاژن‌سازی در لثه را افزایش داده و باعث تقویت لثه‌ها می‌شود.
  • شستشوی دهان با روغن‌های گیاهی مفید مثل روغن آویشن، روغن گل میخک، روغن لیمو، روغن نعنا، روغن نارگیل و روغن کنجد باعث کاهش التهاب لثه و تقویت آن می‌شود. برای این کار باید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روغن گیاهی را در داخل دهان خود نگهدارید تا باکتری‌های عامل بیماری لثه از بین بروند. پس از شستن دهان با این روغن‌ها، باید حتما دندان‌های خود را مسواک بزنید.
  • مصرف ویتامین C به درمان لثه تحلیل رفته کمک می‌کند. اگر میزان ویتامین C بدن کم باشد، باعث ایجاد بیماری‌های لثه، التهاب و تورم لثه می‌شود. بنابراین اگر در معرض تحلیل لثه هستید، مواد غذایی سرشار از ویتامین C مثل کلم بروکلی، گوجه فرنگی و پرتقال را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
درمان دارویی لثه تحلیل رفتهتحلیل لثه جزئی را می‌توان با جرم‌گیری دندان برطرف کرد. در این روش پلاک‌های دندانی و تمام باکتری‌هایی که به زیر خط لثه نفوذ کرده‌اند، حذف می‌شوند و سپس بیمار یک دوره داروی آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کند. مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک باعث حذف باکتری‌های دیگر می‌شود. در صورتی که تحلیل لثه شدت بیشتری داشته باشد و با جرم‌گیری نتوان آن را برطرف کرد، جراحی پیوند لثه انجام می‌شود.

منبع: 
درمان لثه تحلیل رفته بدون جراحی
نوشته: دکتر محمد نیکزاد جراح و دندانپزشک
لینک مرجع