تالار گفتمان عروس

نسخه کامل: طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
ترشی مخلوط

مواد لازم:
بادمجان قلمی=500 گرم
خیار متوسط=500 گرم
هویج=500 گرم
گل کلم=500 گرم
مغز کرفس=500 گرم
پیاز ریز سفید=500 گرم
سیب زمینی ترشی=500 گرم
سیر=1 بوته
فلفل سبز قلمی=50 گرم
موسیر خشک=250 گرم
سبزی ترشی(مرزه،ترخان،ریحان،شوید،نعناع،جعفری)=500 گرم
ادویه ترشی=2 قاشق غذاخوری
زردچوبه=2 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل=به میزان لازم
سرکه=به میزان لازم


طرزتهیه
1.ابتدا موسیر را با آب سرد بشویید سپس به مدت 24 ساعت در آب سرد خیس کنید.هر چند ساعت یک بار آب را عوض کنید سپس در آبکش ریخته تا آب آن برود آنگاه روی پارچه تمیزی پهن کنید تا کمی خشک شود.

2.بادمجان ها را بشویید و با پوست به اندازه دلخواه خرد کنید؛با کمی سرکه و نمک بگذارید چند جوش بزند ولی له نشود؛سپس در آبکش ریخته و صبر کنید تا سرکه اضافی و تلخی آن برود.
3.بقیه مواد را بشویید،پیاز و هویج را پوست بگیرید و مواد را به دلخواه خرد کنید.
4.تمام مواد را با هم مخلوط نموده و در ظرف مناسب ریخته و لابلای مواد،ادویه و سبزیجات و نمک و زردچوب را بریزید تا ظرف پر شود.
5.مقداری سرکه روی مواد ریخته تا جایی که روی مواد را کاملا بگیرد سپس در آن را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید تا ترشی جا بیفتد(حداقل یک ماه).
نکات و هشدارها :
* سعی کنید برای ریختن و نگهداری ترشی از ظروف شیشه ای استفاده کنید، و اگر مقدور است ظروف شیشه ای تیره رنگ. زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی با مرور زمان عوض می شود و خوشایند نیست.

* اگر مایل به استفاده از ادویه در ترشی هستید آن را در مرحله ی آخر اضافه کنید، اما چون ادویه رنگ ترشی را تیره می کند توصیه می کنیم وقتی ترشی رسید ظرف کوچکی از آن را برای استفاده کنار بگذارید و ادویه را به آن اضافه کنید تا در دراز مدت رنگ ترشی تان تیره نشود.


* ظروف ترشی را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.


* توصیه های اکید در مورد خشک و تمیز بودن دستها، ظروف و پارچه های مورد استفاده برای آن است که کمترین رطوبت و آلودگی که به ترشی برسد باعث کپک زدن ترشی و هدر رفتن همه ی زحماتتان می شود. در همین راستا هنگام استفاده از ترشی ها نیز برای کشیدن آنها از ظرف اصلی از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید و اگر مطمئن نیستید که هیچ آلودگی ای وارد ظرف ترشی که سر سفره آورده اید و مقداری ترشی در آن باقی مانده نشده، باقی مانده ی ترشی را به ظرف اصلی باز نگردانید.

[تصویر:  fo3350.jpg]
 
لینک مرجع