تالار گفتمان عروس

نسخه کامل: سوپ جو
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
مرغ       به اندازه نصف سینه
 جو پوست کنده 0.5 کیلوگرم
قارچ       0.5 کیلوگرم
 جو پرک 1 پیمانه
هویج      0.5 کیلوگرم
پیاز        2 عدد بزرگ
آبلیمو      1 قاشق غذاخوری
جعفری و گشنیز     1 پیمانه
آبغوره     به میزان لازم
رب        1 قشق غذاخوری
نمک، فلفل، ادویه   به میزان لازم
 
برای تهیه سوپ جوی پوست کنده و جو پرک را پاک کرده و بشویید. چند ساعت یا از شب تا صبح آن را خیس کنید.
یک پیاز کوچک را نگینی ریز خرد کرده و با نصف سینه ی مرغ و کمی نمک و ادویه ی کاری و زردچوبه بگذارید که آب پز شود. پس از آب پز شدن مرغ  آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید.
 
دو پیاز بزرگ را نگینی ریز خرد کنید و با کمی نمک سرخ کنید تا طلایی شود. قارچ را نگینی خرد کنید و با یک قاشق آبلیمو روی حرارت بگذارید. قارچ در ابتدا آب می اندازد و زمانی که آب آن خشک شد از روی حرارت بردارید. هویج را رنده کنید نوعی از رنده که خلال خلال نازک شود.
بهتر است جعفری و گشنیز را بشویید و ریز خرد کنید البته می توانید از سبزی خشک شده هم استفاده کنید.
پیاز داغ و جوی خیس شده با همان آبی که خیس کرده اید، مرغ ریش ریش شده، قارچ آب پز، هویج رنده شده، سبزی خرد شده را با مقداری آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا تمامی مواد سوپ جو جا بیفتد. جا افتادن سوپ جو به گونه ای باشد که مواد و آب از هم جدا نیفتد بلکه یکدست باشد و لعاب بدهد.
در این مرحله رب، نمک، فلفل و آبغوره ی سوپ جو را بریزید و بچشید تا طعم دلخواهتان به دست آید.
این سوپ جو، قرمز رنگ بوده و تقریبا تمامی افراد این سوپ جو خوشمزه را می پسندند.
منبع : 
لوازم آشپزخانه صنعتی


 
من عاشق سوپ جو هستم.
طرز تهیه سوپ جو قرمز
[تصویر:  soup-jo-ghermez.jpg]
سوپ جو قرمز یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین سوپ ها است و در اکثر رستوران ها و مجالس خاص به عنوان پیش غذا سرو می شود. در تهیه سوپ جو پرک به دلیل اینکه از آب مرغ استفاده می شود بسیار مقوی بوده و برای بدن و بیماران بسیار مفید است و بخاطر همین خیلی از ما از سوپ جو به عنوان غذای اصلی استفاده می کنیم. در این دستور آشپزی بارونک ، با مواد لازم ذکر شده می توانید سوپ جو خوشمزه و رستورانی برای 4 نفر درست کنید.
[th]مواد لازم سوپ جو قرمز[/th]
جو پرک 1 پیمانه
آب مرغ8 پیمانه
هویج 3 عدد
پیاز 2 عدد
جعفری خشک2 قاشق غذاخوری
آرد1 قاشق غذاخوری
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
رب گوجه‌ فرنگی2 قاشق غذاخوری
زردچوبهبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
ادویه کاریبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
مراحل تهیه سوپ جو
برای تهیه سوپ جو قرمز رستورانی ابتدا باید آب مرغ را تهیه کنیم برای این کار استخوان های مرغ را با 1 عدد پیاز ، 1 عدد هویج ، و مقداری زعفران ، سیر ، نمک و زردچوبه در یک قابلمه می ریزیم و بعد از اضافه کردن 5/2 لیتر آب روی حرارت می گذاریم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید.
وقتی استخوان های مرغ پخته و نرم شدند حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و آب مرغ را از صافی می گذرانیم وآن را کنار می گذاریم. سپس هویج و پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه آب مرغ و جو پرک در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا به جوش بیاید.
پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا مواد داخل قابلمه به خوبی پخته شوند. برای این کار حدود 30 دقیقه زمان لازم است. دقت داشته باشید جو به خودی خود به سوپ شما لعاب می دهد اما اگر می خواهید غلظت سوپ جو شما بیشتر باشد می توانید 1 قاشق غذاخوری آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید و سپس به آرامی به سوپ اضافه کنید.
در این مرحله جعفری خشک را که از قبل به صورت ریز خرد کرده اید به همراه نمک و فلفل سیاه و سایر ادویه ها به سوپ اضافه می کنیم و دوباره حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا سوپ به جوش بیاید و آرد پخته شود. البته در صورت تمایل در این مرحله می توانید مقداری زرشک هم اضافه کنید.
در 5 دقیقه آخر رب گوجه فرنگی را به همراه یکی دو قاشق روغن در یک تابه روی حرارت قرار بدهید و به مدت 30 ثاینه تفت دهید سپس آن را به همراه مقداری آبلیمو و نمک به سوپ جو اضافه کنید و اجازه دهید سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد و غلیظ تر شد.
موقع سرو برای تزیین سوپ جو می توانید بعد از کشیدن سوپ در ظرف سوپ خوری آن را با جعفری تازه تزیین کنید.
 

 
لینک مرجع